Pagina's

29 december 2021

door het jaar heen


Dit wordt weer een opruimblogje van foto's die bleven liggen het afgelopen jaar.

Hierboven links kijk je tegen de zijkant van de Waag aan, maar het ging natuurlijk om het licht achter die boom. Februari 2021 was het.....


Dit was juni. Foto gemaakt vanaf de Grote Markt richting de Lange Bisschopsstraat, kortweg de LB. Er is ook een KB uiteraard.
Dit was op een maandag. Want als er iets moet gebeuren waar een hijskraan of ander groot voertuig aan te pas moet komen, dan gebeurt dat op maandagochtend. Als de winkels nog dicht zijn, en er geen bezorgbusjes door de smalle straatjes moeten manoeuvreren. 


Dezelfde straat, begin oktober. Werkzaamheden klaar. Er zijn twee grote boekwinkels naast elkaar gekomen. Wat me nu achteraf opvalt, is dat de feestverlichting al is opgehangen. Wat vroeg. Misschien omdat er dit jaar geen parapluutjes hebben gehangen.
 
In één van die boekwinkels poezen in de vensterbank.En dit was juni. Vlak voor de versoepeling van de corona-regels.
Een bruid op weg naar het stadhuis. Met mondkapje. Een witte. Hopelijk mocht ie af bij het ja-woord.


Een kopje koffie bij de H.ema waar je zo leuk bij het raam kunt zitten en de LB inkijkt vanaf de andere kant dan de eerdere foto's. Vlak voor de recente lockdown genomen, begin december.

En hieronder de winkel voor kunstbenodigdheden. Zoals vrijwel alle winkels nu alleen open voor Click & Collect. Ook in de LB toevallig, deze winkel. En als afsluiter de Smedenstraat 'by night'. Eigenlijk 's morgens vroeg. Speciaal voor Anuscka.

19 opmerkingen:

 1. Lekker gevarieerd! En zo vloog het jaar weer voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat Deventer boekenstad is, is dan ook maar weer mooi bewezen met twee boekwinkels naast elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch wel gek, twee concurrerende boekhandels naast elkaar. En allebei zo groot.

   Verwijderen
 3. Dat zijn weer mooie foto’s. Mijn aandacht werd helemaal naar de poezenkussens getrokken, wat zijn ze leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Is bijna een LB-special! :-) Ik vind mooie en aparte beelden uit iemands woonplaats altijd leuk om te zien.. al zéker als dat Deventer is. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt, en de andere foto's zijn niet ver van die LB vandaan. Fijn dat je mijn assortiment leuk vond.

   Verwijderen
 5. Leuk bericht weer. En een handige manier om die foto's toch te gebruiken. Een paar weken terug zag ik het meeste met eigen ogen. Ook dat die 2 boekhandels naast elkaar zitten nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Soms denk ik wat moet ik er allemaal mee. Al die fotootjes. Maar toch hier wel weer leuk om te zien. Ik ben ook in de nog oudere gedoken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gooi ook een hoop weg, hoor Elly. Ik hou over wat betekenis voor mij heeft, en dat kan op heel verschillende manieren zijn. Iets dat ik leuk vond of me trof, of van een plek die ik op de een of andere manier bijzonder vind. Of waar een verhaaltje aan vast zit. Het hoeft een ander niets te zeggen, het is tenslotte mijn blog.

   Verwijderen
 7. Die poezenkussens zijn dat dingen voor kinderen of leeshulpen? Je woont in een prachtige stad en je maakt geweldige reclame voor de stad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen idee, die poezenkussens. Ik zal eens kijken binnenkort of ze er nog liggen.

   Verwijderen
 8. Dank je wel! 🤩 Wat leuk! Natuurlijk zijn alle plekken heel bekend voor me (alleen het nieuwe stadhuis zag ik nog nooit 'in het echt') maar de Smedenstraat... ja, ik zit hier nu met een zeer brede glimlach hoor. Mooie tijd daar (en daarna naar de Metsustraat, volgens mij het kortste straatje van Deventer).
  Leuk om op deze manier niet gebruikte foto's alsnog een plekje te geven! En die poezenkussens inderdaad: ik zou wel zo'n yogakussen willen hebben... 😃

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Judy lovely pictures of your part of the world. I know I would certainly enjoy those bookstores. Hope you are keeping safe and the pandemic is beginning to wane in your part of the world. Wishing you a wonderful 2022. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's weer. Wij zijn pas een weekend in Deventer geweest en hebben daar ook heel wat mooie plaatjes geschoten. Lijkt me een fijne stad om te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die foto van de bruid met wit mondkapje vind ik prachtig en echt een tijdsbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.