Pagina's

17 december 2021

blik op oneindigTerugblikken. Ik worstel er al een paar dagen mee. 
Wel een mooie gelegenheid om wat winterse blikken op de IJssel te laten zien. 

Ik koos al een paar jaar een Woord voor het jaar. Een woord waarop je je focus legt voor het komende jaar. Het is een idee van OneWord365. Bedoeld als alternatief voor goede voornemens..... 
Vorig jaar koos ik het woord 'verf'. In de zin van: uit de verf komen, doelen realiseren. En, oké, ik maakte de tarotcursus af, dat is iets. Maar voor de rest kan ik maar met moeite aangeven of en hoe dat woord voor mij het afgelopen jaar van belang was. En ik twijfel heel erg of ik een nieuw woord wil bedenken.

Aan het eind van vorig jaar schreef ik dit. Dat het steeds weer aanpassen en bijstellen was dat jaar. We zaten toen volop in de lockdown. Maar het was goed in mijn bubbel. Dit jaar was anders. Konden we een jaar geleden alleen maar stilzitten en afwachten, dit jaar was het jaar van de vaccinaties. Met alle commotie eromheen.
Mijn bubbel werd een beetje groter. Maar ik had het nadeel dat ik lang last had van de bijwerkingen van de prikken. Lang moe en niet kunnen denken. Het ging weer over. Gisteren ben ik geboosterd. En tot nu toe niet moe. Maar toch, als ik eerlijk ben, het was een lang en eenzaam jaar. Of misschien is naar binnen gekeerd een beter woord. 

Ja, ik maak er wel wat van, van elke omstandigheid die zich voordoet. Ik wandelde. En de hemel zij geprezen dat mijn knie zich tot op heden (afkloppen) prima gedraagt. Ik tuinierde op mijn balkon. Ik maakte foto's, heel veel. En ik blogde me te pletter. Mijn uitlaatklep. 

En nu?
Geen idee.
We leven in onzekerheid hoe het verder gaat met de wereld. Ik kan ook niet vooruitkijken hoe dat zal gaan in mijn eigen wereld. Ik focus maar even niet. Ik zet mijn blik op oneindig. 19 opmerkingen:

 1. Ja dat is het hè, onzekerheid, niet alleen over onze eigen situatie, ook in de wereld. Onvoorspelbaar en dáár zijn we niet aan gewend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd hoe we over een jaar terug zullen kijken.

   Verwijderen
 2. Geef me de hand, Judy. Soms vraag ik me af of wij niet overdrijven in onze voorzichtigheid. Ik voel me ook prima in mijn bubbel, maar wanneer ik zie wat anderen doen, word ik boos. Misschien moeten wij ook maar weer meer gaan doen buitenshuis? Ik weet het nog niet. Goed idee, blik op oneindig en zien wat er komt. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het niet, Geri. Ik ben 1x met de trein geweest dit jaar, en verschillende keren met de bus als het nodig was. Ik doe vroeg boodschappen en vermijd drukte later op de dag in de stad. Want het is ëcht druk, niet te geloven. Ik ging wel af en toe koffie drinken, maar nu met de nieuwe variant ben ik extra alert op afstand houden. Als dat niet goed kan, ben ik weg. Is dat overdreven?
   Ik denk wel: als je een auto hebt, heb je meer vrijheid.
   Jij ook fijn weekend.

   Verwijderen
 3. Het gaat eigenlijk net als met de goede voornemens.. je vergeet het. Ik weet al niet meer wat ik voor woord koos.. volgens mij wist ik dat vorig jaar ook al niet meer.. hahahaa! Aaach.. I go with the flow.. en zie wel waar het schip strandt. kijk héél erg uit naar m'n booster komende maandagavond.. AZ lijkt voor die nieuwe variant helemaal níks te doen.. dus ik voel me weer vrij kwetsbaar eigenlijk. Had er gisteren een beetje een panic-attack van.. net als vorig jaar december gek genoeg. Ik ben af en toe zo klaar met dat voorzichtig doen en dat niet vooruit kunnen plannen.. maar ik hou het vol, want ziek worden wil ik zéker niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die booster is dringend nodig en ik ben blij dat er zo op gehamerd wordt. Ik kreeg deze keer Moderna, dat is in dezelfde categorie als Pfizer. Maar ik voel(de) me ook kwetsbaar de laatste tijd. Ik kreeg geen paniek, maar ben wel weer super voorzichtig geworden. Hopelijk gaan we binnenkort meer van die nieuwe variant weten, dan wordt er meer duidelijk over hoe nu verder.

   Verwijderen
 4. Mooi blog Judy, ik voel met je mee. Ondanks onze verschillende inzichten... Mag ik je een blog aanbevelen, voor wat betreft het naar binnen gekeerd zijn? Ik denk namelijk dat dat het beste is wat iedereen nu kan doen: naar binnen keren, kijken en AANkijken wat daar gebeurt... Leuk idee om een woord voor het jaar te kiezen! Ik ga er eens over nadenken. En hier is de link: https://kirstinvanlierde.wordpress.com/2021/12/16/onder-druk/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mooi. Het begint zo te voelen. We worden gedwongen naar binnen te kijken. En misschien werd dat tijd. Niet meer je innerlijke stem overschreeuwen met kopen kopen kopen of feesten feesten feesten.
   Ik heb zelf een enorme reis naar binnen gemaakt en nog. Dat zou ik misschien anders ook gedaan hebben, maar de tijd vraagt erom. Het komt samen.

   Verwijderen
  2. Als je begrijpt wat ik bedoel.

   Verwijderen
  3. Ik begrijp (denk ik) wat je bedoelt... mooi! Soms ben je inderdaad op het juiste moment op de juiste plek om iets bijzonders te laten gebeuren... van binnen

   Verwijderen
 5. Mooi geschreven. En herkend. Toch hoop ik als motto te kunnen houden"zie het positieve,hoe klein ook"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat hoop ik ook Izerina. Laten we er ondanks alles iets moois van maken. Het mooie zich in het kleine...., toch?

   Verwijderen
  2. Ik denk ook al een paar dagen na over een "woord", "wens" voor volgend jaar......
   Wat mij betreft wordt het denk ik "vertrouwen". Ik hoop dat we allemaal (weer) vertrouwen krijgen/ behouden, in alles, in onszelf, in het mooie 'kleine'...... X

   Verwijderen
  3. Absoluut Izerina en Alet.
   Mijn kerstkaart gaat daarover, zal er binnenkort over bloggen.

   En Alet: Dat is een mooi woord.

   Verwijderen
 6. De blik op oneindig is eigenlijk al een mooi thema voor het komend jaar. Goed idee om een jaar met een persoonlijk thema te beginnen. Ik ga er ook eens over nadenken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd wat jouw keuze voor een thema zal zijn, Emie.

   Verwijderen
 7. Onzekerheid en eenzaamheid, de saamhorigheid is verdwenen na de eerste golf. Ik doe niet meer aan voornemens en van die woorden ik vergeet ze toch. Voorlopig probeer ik mijn hoofd nog om de nieuwe covid versie en lockdown te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat naar dat je zo lang last had van de vaccinaties Judy. Begrijp ik goed dat je voor 2022 dus geen woord van het jaar kiest? De blik op oneindig vind ik eigenlijk ook wel heel mooi. Het heeft iets van ruimte in zich.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kom ik nog op een woord, Nicole.
   Het goede nieuws is: ik heb de booster gehad een week geleden en ik heb nergens last van!

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.