Pagina's

8 december 2021

lichtjes zoeken


Het was net acht uur geweest zondagmorgen toen ik in de stad op zoek ging naar lichtjes. Ik hoopte ze nog net vóór zonsopgang te fotograferen. Ik zag ook wel lichtjes maar toch liep het een beetje anders dan ik me had voorgesteld.....
Eerst moet ik vertellen dat de laatste jaren de Deventer binnenstad volstaat met lichtfiguren. Ondanks de lockdown is er een lichtjesroute georganiseerd langs al die figuren. Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n groot fan, maar vooruit... hier zie je er één op de Brink.
Ik zag ook andere lichtjes. Overal ineens. Hieronder op de Brink op dinsdagmorgen vroeg. En in de winkelstraten.En als je heel goed kijkt ook aan de IJssel. 22 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee om lichtjes 's morgens vroeg te zoeken. In Amsterdam gaan de lichtjes van de objecten van het Lightfestival uit om 17.00u. Is dat bij jullie ook het geval met die figuren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik eigenlijk niet. Ze waren ‘s morgens vroeg wel aan.

   Verwijderen
 2. Heerlijk vind ik het, overal die leuke verlichting!! Het geeft zoveel liefs en vriendelijks aan de donkere dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus jij geniet ook van de lichtjes. Loop je wel eens in het vroege donker,of branden de lichtjes dan niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben vaak wel vroeg wakker maar nog niet aan de wandel, Izerina. Geen idee.

   Verwijderen
 4. Och, dat hert staat daar toch wel mooi vind ik hoor.. zoiets in een kleine voortuin zou potsierlijk zijn, maar daar heeft het de ruimte.
  Het is maar waar je van houdt natuurlijk.. het hoeft voor mij allemaal niet zo overdadig nee, maar vind lichtjes toch altijd wel mooi in deze donkere tijd. Moeten ze wel rustig licht uitstralen.. geen geflikker of geknipper.. dat is echt verschrikkelijk!
  Toevallig gaan we vandaag het lichtjesnet weer over de hulststruik in de voortuin trekken.. dat wordt altijd ruzie, want het is een ellendig werkje.. hahaha maar daarna blijft het branden tot half januari of zo, dus vooruit maar. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn een heel stel van die grote figuren, ook een grote Dickens figuur. Zal eens kijken of ik die op de foto kan zetten. Een boom in de tuin vind ik heel mooi vaak, ook over de hulst. Zal wel een klus zijn. ;)

   Verwijderen
  2. Een rotklusje.. want die stekelige hulstblaadjes blijven steeds achter ál die mazen van dat net hangen hehe.. beetje vloeken en schelden (Tinie en Lou zijn er niks bij!) en dan hangt het meestal wel.. en dan lijkt de hulst altijd net een kerstboom, dat net trekken we van de smalle top van die struik naar breed over de liguster beneden.. vinden we mooi. :-)

   Verwijderen
  3. Ik zie het helemaal voor me: komisch drama in drie bedrijven. :)

   Verwijderen
  4. 't Is weer gebeurd.. en we zijn nog bij elkaar. :-)

   Verwijderen
 5. Leuk dat je het licht hebt gezien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd wel van lichtjeswandelingen, dat doe ik in deze tijd 's avonds.
  Maar zoals jij deed is ook mooi! heeft weer een andere charme.
  Ik ben bebieuwd naar de Dickensfiguren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lichtjes in deze donkere tijd. Het is zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I don't light light figures too much (santa elves, not my thing) but I do like the large stag deer, that's a beauty and I do like trees to be lit with lights indoors and out :) You have a very pretty home town.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi zeg! Ik zag het vanochtend ook bij het hardlopen: veel huizen hebben verlichte kerstbomen, en ik zag zelfs een kerstman met slee : )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uiteindelijk zag je heel andere lichtjes dan de wellicht romantische die je je had voorgesteld... lichtjes van auto's, etalages, reclames. Consumeer-lichtjes... Wat jammer dat Deventer heeft gekozen voor lichtfiguren, in plaats van lichtjes in en aan de bomen! Het heeft zeker iets: lichtjes in donkere dagen, maar dan graag zoals de foto aan de IJssel. Een paar. En verder genieten van die donkerte, die bij de tijd van het jaar hoort. Die nodig is, voor mens en natuur...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bomen hebben ook lichtjes, hoor. Dat vind ik mooier dan die figuren. Maar meningen verschillen, merk ik al.

   Verwijderen
  2. Ah... gelukkig dat de verlichte bomen er nog wel zijn! En, ander onderwerp, maar toch: naar aanleiding van dit blog van jou kwam ik al surfend op het www dit tegen, wellicht vind je het interessant. En na aanklikken of lezen mag je deze reactie van je blog verwijderen hoor, als je dat wilt.
   https://www.gaialogie.nl/artikelen/ijssel/

   Verwijderen
  3. Ah dankjewel Anuscka! Ik ga het op mijn gemak bekijken.

   Verwijderen
 11. Zelf versier ik niet zo veel en maar een heel klein snoertje in de kleine kerstboom op het balkon. Maar bij anderen vind ik het toch wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.