Pagina's

25 mei 2023

en nu afwachten



Mijn DNA - zie eerder bericht - is opgestuurd. En nu maar afwachten. Afwachten lijkt het thema in mijn leven op dit moment. 

Ik heb dit jaar niet veel planten op mijn balkon. Jonge aardbeienplanten die ik probeerde over te houden, zijn aan een onverwachte nachtvorst ten onder gegaan, toen ik ze toch te vroeg buiten zette. De viooltjes hadden hun beste tijd gehad, dus die heb ik weggedaan. Maar ik ben blij dat de vrouwenmantel en de ooievaarsbek de winter overleefden en weer opkomen. En ook het bloemenmengsel dat ik zaaide komt op. Voorzichtig nog. Afwachten maar.

De enige nieuwe plant is de laurierplant. Hij groeit als kool. Bij de waterbak voor de vogels drapeerde ik een klimop, om het geheel een wat groener aanzicht te geven. Ik weet niet of het de vogels iets uitmaakt, ze komen toch wel. Vooral meesjes en merels.





Zondag lag ik op de bank en alles deed pijn. Zelfs op de bank liggen deed pijn. Paracetamol had er geen grip meer op. Ik zal wel te veel gedaan hebben. Maar het probleem is: wat is te veel? Ik wil wandelen en verder gaan met opruimen. Ik doe alles al in kleine beetjes tegelijk. En een paar dagen later - niet meteen - krijg ik de rekening gepresenteerd: pijn. En het duurt even voordat ik de relatie heb gelegd met dingen die ik gedaan heb en de - post covid - reactie van mijn lijf. 

Om wanhopig van te worden. 
Ik weet ook niet zo goed waar ik terecht kan voor hulp. Ik heb schatten van huisartsen, met alle begrip en een luisterend oor. Maar ze hebben geen antwoorden. De post covid therapie (ergo- en fysio-) was geen succes. Ik schreef er eerder over. Het werkte alleen maar averechts. Ik vroeg me af: wie heeft er van dit betrekkelijk nieuwe fenomeen nou werkelijk verstand?

Daarom belde ik deze week met C-Support. En ik sprak met een mevrouw die wist waar ze het over had. Ik heb me daar aangemeld. Het is een stichting die mensen met long covid helpt. Ze hebben het verschrikkelijk druk, en het zal een paar weken duren voordat ze contact met me opnemen. Afwachten dus ook hier. 

Maar ik heb er vertrouwen in, daar zit deskundigheid. Op vele vlakken. En ik denk dat ik daar goed zit. Er zijn al 25.000 mensen aangemeld. En eindelijk heb ik het gevoel dat ik meetel. Meegeteld wordt ook. Bij al die mensen die er net zo aan toe zijn als ik. 



14 opmerkingen:

  1. Als afwachten het thema is, dan is geduld het woord..! ;-)
    Maar 'laurierplant'..? als in dat struikje waar je die gedroogde blaadjes van in stoofpotjes kunt gebruiken? Daar lijkt dit niet op.. is het geen dropplant?
    Zonde van de aardbeienstekjes.. de mijne waren vorig jaar al dood gegaan.. máár.. de moederplant had ik de hele tijd laten hangen (grote rode pot) een beetje beschut in de tuin en ineens zitten er dit jaar weer bloemetjes in.. wauw, nooit meer verwacht!
    Leuk die klimop.. of het de vogeltje uitmaakt weet ik niet, maar het is een schattig gezicht zo!
    Gelijk heb je dat je de hulp zoekt waar je denkt het te kunnen vinden! Het is natuurlijk nog een vrij nieuwe aandoening en héél veel weet niemand er nog van denk ik, maar daar bij C-Support is de kennis dié er is toch gebundeld.. hoop dat je niet ál te lang hoeft te wachten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben helaas niet gezegend met veel geduld. :)
      Ja, laurier, zo is ie aan me verkocht. Het zijn stevige bladeren, en ik heb ze al in de soep gebruikt.
      Leuk van je aardbeienplant!
      Ik hoop en verwacht dat daar inderdaad de kennis zit.

      Verwijderen
  2. Geduld is een schone zaak, maar jij hebt wel heel veel nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat vervelend Judy dat je zo snel moe bent en pijn hebt, gelukkig krijg je nu (hopelijk snel) deskundige hulp. Ik denk toch dat het laurier is, wij hebben hem ook wel eens gehad, hij groeide als kool.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hopelijk krijg je snel hulp van C-Support.
    Spannend het DNA onderzoek.
    Sterkte.
    Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat er een organisatie is als C support. Ik ga voor je duimen, Judy. En spannend het DNA onderzoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat moeilijk,om niet meteen "afgestraft"te worden na te veel activiteit. Dan is grenzen vinden zoveel moeilijker. Laat je weten wat C support aan adviezen geeft?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat maakt het heel lastig, want ik heb de neiging om door te gaan.
      Ik laat zeker weten hoe het verder gaat. Ik weet niet wie hier meeleest, maar misschien heeft iemand anders er iets aan.

      Verwijderen
  7. Dapper van je dat je blijft volhouden met hulp zoeken, Judy.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vervelend, deze nasleep... dat je nog steeds zoveel hinder ondervindt en elke keer weer tegen je grenzen aanbotst. Nou ja: eroverheen blijkt te gaan dus. Ik hoop dat C-support iets voor je kan betekenen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik loop weer eens achter met lezen bij je. Wat een nare toestand toch voor je met dat long covid verhaal. Hoop van harte dat je nu bij de juiste club zit en nog veel belangrijker: dat er wat aan gedaan kan worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.