Pagina's

31 augustus 2024

nog meer koffietjes


Mijn eerste koffie als ik 's morgens blogs lees is natuurlijk het lekkerst. Maar ik zette mijn zoektocht in de stad naar 'koffie drinken in me eentje' voort. Klik op de link voor mijn eerdere bevindingen. Met een mooie binnenstad en honderden horecagelegenheden aan mijn voeten tracteer ik mezelf regelmatig op een kopje koffie. In-me-eentje is niet altijd makkelijk, maar ik laat me niet weerhouden. 

28 augustus 2024

verdachte voet­afdrukken


Zie je ze? Hij, de dader, bezoekt mijn balkon om de zaden op te pikken die de meesjes laten vallen. Hij gaat een beetje onbehouwen te werk. Banjert gewoon door de waterbak en laat dan sporen achter.

22 augustus 2024

hoeveel taart­scheppen heeft een mens nodig?


Zondag was kleindochter hier, met haar papa en mama natuurlijk. Ik had een soort saladebuffet gemaakt: een grote bak sla, schaaltjes met komkommer, tomaatjes en andere gesneden groenten, broodjes, vegetarische balletjes, een pot vegan mayo en verschillende soorten hummus. Ik had nog een blik witte bonen die er ook goed bijpasten. Ik kon mijn verschillende opscheplepels dus heel goed gebruiken.

En zoals altijd, het een leidt tot het ander. Wat ligt er nou eigenlijk in die onoverzichtelijke besteklades? Tijd voor een volgende opruimronde.

18 augustus 2024

hondsdagen



Mijn hulp zei het: We zitten in de Hondsdagen, dan bederven dingen sneller. Want mijn vuilniszak was nog lang niet vol, maar er zat zo te ruiken iets in te bederven. Ik had er nog nooit van gehoord, van de Hondsdagen. En zul je net zien, daarna hoorde ik de uitdrukking nog een keer. 

16 augustus 2024

rechtlijnig


Foto's maken in de stad heeft zijn voor- en nadelen. Onderwerpen genoeg. Mooie gevels, geveltuintjes in overvloed, allemaal fotogeniek. 

12 augustus 2024

ban de bom



Laatst keek ik naar een documentaire op de BBC: Atomic People. En de film heeft me nogal bezig gehouden de afgelopen week. Het zijn de verhalen van de mensen die de atoombommen op Hirosjima en Nagasaki overleefden als kind. Nu zijn het mensen van in de tachtig en negentig. Ze worden 'hibakusha' genoemd. De bommen vielen op respectievelijk 6 en 8 augustus 1945. Negenenzeventig jaar geleden. 

09 augustus 2024

terug naar home - tip



Hele korte tip, misschien weet iedereen dit al. 
Laatst moest ik er weer aan denken, toen ik helemaal de weg kwijt was op een website.

03 augustus 2024

americano



Het is geen geheim dat ik regelmatig een kopje koffie drink in de stad. Je moet zelf de slingers ophangen toch? Of hoe is die uitdrukking ook al weer. De binnenstad telt zo'n tweehonderd horeca gelegenheden, heb ik wel eens gegoogled, dus keus genoeg. Allemaal in mijn achtertuin, bij wijze van spreken. Maar ja, in me eentje vind ik niet alles leuk om binnen te stappen, moet ik eerlijk bekennen.