Pagina's

13 juni 2021

groen geluk


Mijn struik maakt interessante schaduwen op het beton van mijn balkon. 

Kijk, hier zit ik 's morgens in de zon op mijn balkonnetje. Lekker vroeg met een kop koffie. Heerlijk vind ik dat. Later op de ochtend wordt het zonlicht gefilterd door een boom. Dit jaar meer dan voorgaande jaren, omdat..... de boom weer een stuk groter is. Misschien wel lekker, want het kan flink heet worden op mijn balkon. Zo heet dat het beton brandt aan je blote voeten. En beton houdt warmte lang vast.
En vanuit mijn hoekje zie ik dit:
De lathyrus begint richting het net te groeien. Ik droom nog steeds van een haag van bloemen. Maar van het groen dat er nu al is, word ik al heel blij. Je ziet de schaduw van de boom op de straat onder mijn balkon. 

De enige kleur - behalve groen - komt nu nog van de lobelia op mijn tafeltje. Bescheiden blauw. Vorig jaar had ik al meer kleur. 
Maar voor binnen kocht ik alvast een bosje lathyrus. In stille afwachting van.....
Er staan ons mooie zomerdagen te wachten. Fijne week! 16 opmerkingen:

 1. Het ziet er al heel erg mooi uit. Straks nog met bloemen erbij. Een gezellig zonnig hoekje heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een heerlijk plekje in de hoek. Ik zit daar een beetje verstopt.

   Verwijderen
 2. Wat een fijne plek, en schaduw van een boom, alsof je in een tuin zit, HEERLIJK.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb natuurlijk in het echt helemaal geen mooi uitzicht, maar daar kijk ik met al die planten overheen. Ik verleg gewoon mijn focus. En die boom maakt heel veel verschil.

   Verwijderen
 3. Wat gezellig!
  Mooi hè, die schaduwfiguren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat staat het er mooi bij. Wat is het leuk, he? En de schaduwen, mooi he? De boom voor ons huis is dit jaar ook zo gegroeid. Het lijkt of alles veel harder is gegroeid. Veel plezier met de zomer en dit heerlijke plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is heerlijk met al dat groen. Ik hoop dat die boom dit jaar meer schaduw oplevert, want het kan zo heet worden op mijn balkon.

   Verwijderen
 5. I like to see what people are growing, plants are so important for our well being and they make a home complete. Lovely pic of the shadows too.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Betty! I hope my sweet peas and nasturtiums will flower in their pots. Kind of an experiment, but I can't wait!

   Verwijderen
 6. Wat heb je het mooi voor elkaar op je balkon! En zoals je het beschrijft klinkt het heel genoeglijk, zo met dat kopje koffie : )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk plekje, en fijn dat er ook 'groene' schaduw is van de boom. Je weet het warmtevasthoudende beton goed weg te moffelen achter al je planten-in-wording. Ik zie al een heerlijke oase voor mijn geestesoog hoor... (en wat meer mensen opmerken: dat schaduwspel is echt prachtig!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er allemaal fijn uit! En al dat groen doet het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook hier weer genoten. Ja een boom in de buurt is ook een heerlijke schaduwplek. Ik kan nu alleen maar blij zijn met alle bomen rondom.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nu ze het net bereikt hebben, zal het ineens veel harder gaan.. óók omdat het steeds warmer wordt natuurlijk.. voor je het weet zal het echt wel kleuren en geuren, daar op je balkon!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.