Pagina's

17 juni 2021

rozen op mijn padDe rozen bloeien. En ze groeien overal in de stad tegen de gevels. 
Deze wandeling deed ik maandagmorgen. Omdat het dan rustig is in de stad. En er geen mensen, fietsen, scooters of vuilnisbakken voor staan. En het was ook nog lekker koel.....
En als je bij het wieden weer eens staat te mopperen op het zevenblad.....
..... kijk eens hoe mooi het wordt als je het gewoon in bloei laat komen. Je kunt zevenblad zelfs eten. Een bodembedekkende groente noemden de Romeinen het. Dan ga je toch anders tegen deze plant aankijken.19 opmerkingen:

 1. Echt iets om bij stil te staan al die fraaie rozen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een rozen wandeling, wat zijn ze mooi. Ik weet ook waar er bij ons in de buurt rozen staan. Pas liep ik heel anders en raakte zowaar verdwaald in eigen wijk. Nu ja verdwaald......... ik zag ineens tuinen die ik nooit eerder zag, ook met rozen. En nu weet ik niet meer waar ik liep. Tja, avontuur kun je dicht bij huis beleven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om zomaar op andere plekken terecht te komen en andere dingen te zien. Dat zijn echt avonturen, als je het wilt zien.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie straatjes weet je vinden. Geurden de rozen ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn eigenlijk de 'gewone' straatjes waar ik normaal langsloop zonder dat ze me opvallen. De rozen maken het ineens bijzondere plekken.

   Verwijderen
 4. Prachtig echt! Bij mij bloeien de rozen van mijn oma bij de rozenboog bij onze voordeur. Het is echt beeldschoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige rozenfoto's! Ik houd van rozen, maar het lukt me maar niet om ze hier zelf in de tuin te hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook nooit goed geweest met rozen, ik geniet van de rozen van anderen.

   Verwijderen
 6. Prachtig, al die rozen! Maar ik verbaas mij het meest over het bloeiende zevenblad. Nooit geweten, wel gegeten :-) Volgend jaar laat ik ergens een stuk zevenblad echt met rust en hoop ik ook op bloemen! Want die zullen ongetwijfeld ook smaken (het zevenblad zelf vind ik weinig smaak hebben, maar er zit wel veel goeds in, dus wij mixen het altijd met ander 'groen')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit zevenblad groeide langs een gevel die in de steigers stond. Dus verwaarloosd, waardoor het zevenblad de kans kreeg. Je moet het wel in toom houden, maar helemaal weg krijg je het nooit. Dan maar het beste ervan maken. Ik las verschillende recepten met zevenblad, ook pesto. Dus je kunt alle kanten op ermee.

   Verwijderen
 7. Wat prachtig he overal die rozen. Zelf hebben we ze niet in de tuin, weleens geprobeerd maar werd geen succes. Hier zijn de cavia's en konijnen dol op zevenblad dus ik laat het gewoon groeien en pluk het dan voor ze. Fijn weekend lieve Bub.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou niet blij worden van zevenblad in mijn border. Maar de rozen zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig dat zevenblad. Had ik nog nooit zo opgemerkt als het in bloei staat. Ik herinner me dat ik het altijd uit de tuin wegplukte. En wat lijkt Deventer me ook een mooie stad om te wonen. Alhoewel, ik mag ook niet klagen hier. Jij laat het zo mooi zien met alle fotootjtes die je maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Moet het afkloppen, maar ben het zevenblad toch praktisch helemaal kwijt nu uit de tuin.. heb liever rozen hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.