Pagina's

7 juni 2021

de mensen zijn het leuksteIk zet nu wel een foto van de IJssel bovenaan, maar het leukste van mijn wandelingen zijn vaak de mensen die ik tegenkom. Die zet ik alleen niet op de foto natuurlijk. Het zijn van die kleine anonieme gesprekjes. En dat gaat heel makkelijk met zulk heerlijk weer. Even die verbinding met een ander mens. Leuk vind ik dat. 

Ik liep hier vanmorgen, langs die bankjes..... Er zat een meneer te genieten van water, zon en een lekker windje. Klein gesprekje, kleine uitwisseling. Ik zit daar zelf ook wel eens, vooral als ik even het water nodig heb om de rust binnenin weer te vinden. En zo had ik jaren geleden een gesprek met Jan uit Stadskanaal. Het is niks geworden, maar het had zomaar gekund. 

Laatst zat ik weer op het muurtje bij die boom, die rode beuk in de tuin van de Proosdij. Ik schreef er een paar keer over. Er kwam een jongeman uit één van de tuinen daar, en ik vroeg: Woon je daar in een pand vlakbij? Sterker nog, zei hij, ik woon in de Proosdij. In een woongroep. Wat een voorrecht om daar in het oudste huis van Nederland te mogen wonen. Zomaar op een kamer in een woongroep. Geweldig! Ik was bijna jaloers.

Op de terugweg vanmorgen liep ik door de Lange Bisschopsstraat terug. In de verte doemde de Hem.a op. En o ja, daar mogen we weer in het restaurant. Dat vroeg om een kop koffie. Het laatst zat ik daar in oktober vorig jaar. En toen was het al niet meer leuk. Stil ook. 

Nu ook nog stil. Maandagmorgen, wat wil je. Maar een soort van feestje. Iedereen blij. Het vertrouwde gezicht van de mevrouw die mijn kopje koffie inschonk. Een praatje over hoe zij de tijd had doorgebracht in de afgelopen maanden. En die mevrouw daar in de hoek, die er vroeger ook altijd zat met haar laptop, wat leuk om haar weer terug te zien! 

Ik had leuke gesprekjes vanmorgen.16 opmerkingen:

 1. langzamerhand weer terug naar ‘gewoon’. kijken naar water is ook een soort van meditatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heerlijk om zomaar naar het water te "kijken" dat kan ik uren doen.
  Ja het is fijn hè, dat alles langzaam weer normaler wordt.
  Geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had je alwéér sokken nodig? hhahahahahaa!
  Nee, alle gekheid op een stokje.. zo langzaam maar zeker komen de oude dingetjes toch terug.. en die kleine gesprekjes op straat, hopelijk blijven die óók, want dat doet een mens vaak deugd, niet alleen in coronatijd, al was dat nog des te fijner omdat ik verder eigenlijk niemand meer sprak. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gekheid op een sokje... :)
   Precies, ik spreek verder ook niet zo veel mensen. En mede corona wandelaars herken je meteen..

   Verwijderen
 4. Dat zouden meer mensen moeten doen, kleine gesprekjes met elkaar voeren. De wereld wordt er veel leuker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is je zo gegund allemaal. Wat fijn dat het weer kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Jeanette! Het was niets bijzonders maar ik werd er blij van!

   Verwijderen
 6. Oh ja, dat snap ik. Ik ging even de dag van gisteren na. Ok was in Leeuwarden en had twee gesprekjes met onbekenden. Echt leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat gezellig zeg! Weer bij de Hema koffiedrinken. Ik krijg daar meteen ook zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar word je blij van, fijne gesprekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, dit hadden we allemaal nodig. Ik raak ook makkelijk in gesprek met mensen, fijn vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk hè, om zo maar weer naar buiten te kunnen en naar de winkels. Ik vind het ook heerlijk. Hoef echt niet van alles te kopen, maar de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt is onbeschrijflijk fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, die gesprekjes onderweg. En mooi plekje ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.