Pagina's

28 juni 2021

toch naar de kloostertuinLaatst ergerde ik me over de ingang van de Kloostertuin, die totaal was overgenomen door een terras van een naburig restaurant. En een hele periode daarvoor kwam er niet meer graag omdat het zo slecht onderhouden was. Maar inmiddels is alles weer tiptop onderhouden en liep ik er vorige week toch weer even binnen.....

Die Kloostertuin, ik schreef er vaker over, omdat ik het toch een bijzondere plek vind. En er ondanks de recente ergernis toch graag kom. In 2011 werd hij gerestaureerd, waar je hier meer over kunt lezen

Ik was niet de enige aanwezige daar. Ik zag de jongen met de hond die er wel vaker zit. En er liep een meneer met een fototoestel, die verbaasd was over het moois dat hij zag en nooit had vermoed. Hij was onderweg naar het historisch archief om meer te weten te komen over zijn 250 jaar oude huis, waar hij sinds kort woonde. Leuk gesprekje. En de tuin was prachtig. Een schaduwtuin met die grote bomen. Kijk maar.Wat ik niet eerder zag was de groene rand langs de paden. Een plantje met piepkleine blaadjes, dat de randen van de paden zachter maakt. Ik ken de naam van het plantje niet. Het ziet er mooi uit. Bodembedekker. Maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat het een woekeraar is. Weet iemand hoe het heet?

De stilte wordt alleen doorbroken door vogelgeluiden. Merels. En territoriumgevechten tussen Vlaamse gaai en ekster. Een tijdje zitten daar, luisterend en kijkend, is zo rustgevend.
15 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke plek. Leuk het gesprek met de eigenaar van zo'n oud huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bieb wat een heerlijke plek, ik geniet met je mee en voel de sfeer. Fijn dat je er nog gebruik van kan maken en hier en daar een praatje. Ik wens je veel mooie genietmomenten toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ik geloof dat je gelijk hebt, Vlasje. Ik kende het plantje alleen als potplantje, maar ik heb even gegoogled en zag mooie plaatjes van slaapkamergeluk in voegen en andere onooglijke plekjes. Mooi vind ik het.

   Verwijderen
 4. Ziet er prachtig uit daar.. lekker rustig ook!
  Die bodembedekker lijkt me slaapkamergeluk.. als het de komende maanden wit bloeit zal het dat wel zijn. Dacht eerst aan kruiptijm, maar dat heb ik zelf ook en bloeit nu uitbundig paars. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk rustig is het inderdaad. Behalve als later op de dag dat *** terras open gaat. Ja, slaapkamergeluk is het, ik schreef het net hierboven. Kruiptijm is het niet.

   Verwijderen
 5. Wat een herlike plek is het daar en wat zal het genieten zijn om daar rond te mogen wandelen .Prachtige foto's weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een oase van rust endaar gaan deze foto's ook over. Om zelf ook stil van te worden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Om alleen maar stil te zitten daar. En dat plantje heb ik ook. Weet nu hoe het heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. what a lovely peaceful place that Monastery garden is, I love the little border plant, no idea what it is though.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The little plant is called Soleirolia soleirolii, its Latin name.

   Verwijderen
 9. Ik ben blij dat ze het onderhoud weer hebben opgepakt van zo'n prachtige tuin! Dank voor de mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.