Pagina's

17 juni 2022

tuinieren is een kwestie van geluk hebbenIk had ooit een vriendje die zei: Tafelmanieren is een kwestie van geluk hebben. Het is lang geleden maar de uitdrukking komt nog regelmatig in me op. En zo is het ook met mijn balkontuintje: soms gaat het goed soms gaat het slecht.

Ik weet niet wat het is, maar ik kan niet overweg met de zaadjes van de grote supermarkt, die je een paar maanden geleden kreeg. Er zijn nog twee zielige sprietjes over van wat nu toch een prachtige bloeiende plant had moeten zijn. En de diascia die vorig jaar uitbundig bloeide de hele zomer lang, staat er nu ook bedroevend bij. 
Maar niet alles kommer en kwel, hoor.
De ooievaarsbek van de markt doet het uitstekend. 
En het is ook geen straf om op de markt een paar nieuwe plantjes uit te zoeken!De zaaisels hieronder doen het ook fantastisch. Nog even en ik verklap wat het worden moet.

31 opmerkingen:

 1. Ik vermoed dat je lang niet de enige bent die daar geen fatsoenlijke plantjes uit opgekweekt krijgt.. dat zal vast geen A-klasse zaad zijn wat ze zo gratis meegeven.. de reclame ervoor is al duur genoeg..! ;-)
  Zijn het bloemetjes, dat nieuwe spul? het ziet er voorlopig uit als worteltjesloof haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het moeten bloemetjes worden. Maar ik vond het ook al op wortelloof lijken. Nou ja, ook niet erg als het worteltjes worden. :)

   Verwijderen
  2. Wél verspenen dan en een diepere pot gebruiken.. anders worden het wel héle kleine worteltjes..! ;-)

   Verwijderen
  3. Je kunt het niet goed zien, omdat ik van bovenaf fotografeerde maar de pot is 24 cm hoog, dus het zou kunnen, worteltjes. :)

   Verwijderen
  4. Aha! Maar het staat wél dicht op elkaar.. al is dat voor juffertje-in-'t-groen niet erg hoor denk ik..! :-P

   Verwijderen
  5. Dat zal best... maar die is het niet. :)

   Verwijderen
 2. Ooievaarsbek is zo'n heerlijke plant. Echt een leuke zomerbloeier. Geen idee wat er in die pot zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Die kleur paars van ooievaarsbek is bijna lichtgevend, zo mooi!

   Verwijderen
 4. Vorig jaar deden mijn bosbessen helemaal niets. Paar bosbesjes en weinig groen. Dit jaar doen ze het beter. Die zaadjes van de supermarkt kunnen ook al oud zijn. Misschien dat dat de reden is waarom ze het niet goed doen. En misschien zijn het eenjarige bloeiende zaadjes. Wie zal het zeggen. Maar je hebt gelijk tuinieren is een kwesties van geluk hebben.
  Gr. Renske
  www.prutzooi.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat die bosbessen iets gaan doen, je moet het dus niet te snel opgeven.
   Ik geef ook niet veel voor de supermarktzaadjes. Maar de bloemenman op de markt vanmorgen zei dat ik de diascia nog niet moet opgeven. Hij kan zo maar weer aan het bloeien gaan. Dus daar wacht ik nog even op.

   Verwijderen
 5. Waarschijnlijk heb ik dan geluk. Want echt veel verstand van planten heb ik niet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij gingen de ahplantjes eerst ook niet zo goed. Maar uiteindelijk, buiten in een bak, toch. Heb ik geluk gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Sorry, nee. Nu hoop ik maar dat het goed blijft gaan, anders blijft het altijd een raadsel...

   Verwijderen
 8. Ik dacht ook aan cosmea. Tweejarige ridderspoor dan? Die heb ik namelijk ook zo staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn supermarktplanten gaan redelijk maar konijntje was ontsnapt en heeft wel lekker zitten knabbelen. Hoop dat het nog goedkomt. en ben heel beneiuwd. fijn weekend

   Verwijderen
  2. Hoi PP!! Wat goed van jou, ben benieuwd. Ach lekker hapje voor konijn! :)

   Verwijderen
 9. Judy it does look like your seeds from your first photo may not have been very good. Like I mentioned in my last post had squash (yellow crookneck) seeds that for some reason did not germinate...replanted though and found they popped now. Love your pots of plants...what a great way to garden and keep track of what does well and what does not. Take care friend and have a super weekend. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Debbie, I think you are right about the quality of the seeds. Glad your squash is doing well. Have a great weekend! Hugs!

   Verwijderen
 10. Helaas, mijn plantjes doen het ook niet geweldig: hele dunne sprietjes, of stipjes...Leuk op de markt rondstruinen hè.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou dus aan de zaadjes kunnen liggen, of we doen iets fout. Ik weet het niet. Ik heb vanmorgen de markt overgeslagen, veel te heet.

   Verwijderen
 11. Dit jaar is al mijn zaaigoed mislukt. De zonnebloemen beloofden heel wat, maar zijn opgegeten, door wat, geen idee. Er staat nog 1 zielig tomatenplantje, wat waarschijnlijk niets gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch ziet je balkon er mooi uit! En het zal wel aan 'het weer' liggen: hier ook veel 'sprietjes' in de tuin die maar geen plantjes willen worden en dus slachtoffer worden van die akelige slakken. Ggggrr

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb natuurlijk geen slakken op mijn balkon. Pff, gelukkig. Maar in die potten kunnen weer andere dingen misgaan: te veel of te weinig water, wel of geen voeding toevoegen, luizen en andere ongewenste bezoekers, enz. Het lijkt erop alsof 'sprietjes' het dit jaar niet goed doen.

   Verwijderen
 13. Gelukkig dat veel planten het wel goed doen! Dat geeft fleur en kleur op het balkon.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.