Pagina's

26 juli 2022

ik ben er nogIk kom langzaam weer boven drijven. 
Ik had vier dagen flinke koorts. Nu - twee dagen koortsvrij - ben ik nog behoorlijk lamlendig.

Ik snap werkelijk niet hoe ik besmet heb kunnen raken. Ik was zo voorzichtig. Ik ondernam geen riskante dingen. En volgens mij was ik de enige die nog regelmatig handen ontsmette. Misschien was ik te bang. Misschien moest gewoon een keer gebeuren waar ik bang voor was. Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. 

Ik vond het de laatste maanden moeilijk om te bloggen. Altijd maar weer dat balkon en de zoveelste IJsselfoto. Maar veel verder kwam ik niet. Dat had ook te maken met de vervelende bijkomstigheid dat ik van vooral de laatste vaccinatie lang moest herstellen. Ik bleef zo moe. En had veel last van onverklaarbare spierpijnen. Dat begon te verbeteren. En ik had plannen om toch weer eens het openbaar vervoer in te gaan voor een uitstapje. Als iedereen om me heen dingen onderneemt alsof er geen covid bestaat, misschien moest ik me dan ook niet zo druk maken. 

En toen sloeg corona toch toe. Mijn angst was niet zozeer om vreselijk ziek te worden. Daar was ik wel goed tegen beschermd. Maar mijn grootste angst was 'long covid' oftewel langdurige klachten overhouden. Ik hield na de ziekte van Pfeiffer op mijn zestiende ME over. Weliswaar in milde vorm, maar het is nooit verdwenen. En tot op de dag van vandaag is ME een onbegrepen en niet erkende ziekte. Ik vrees voor de long covid patiënten. 

We zullen zien hoe het verder gaat. 
Ik ben nog maar net 'boven water' na een paar dagen van koorts. Je weet wel hoe je je dan voelt. Ik heb ook vrijwel niets gegeten in de afgelopen dagen. Dat maakt ook slapjes.
Gistermiddag kwam monsieur Albert veel verse groenten brengen. Eerst mezelf weer op krachten eten. En dan kom ik weer bloggen.

De foto is mijn balkon van onderen gezien. Ik was benieuwd hoeveel je van mijn balkontuintje kon zien vanaf de straat. 

32 opmerkingen:

 1. Wat moeilijk voor je. Ook om zo slap voelend nog een beetje opgewekt te blijven. Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je weer aan het opknappen bent. Ik duim voor je dat er geen long covid voor je in zit. Ik vind je blogjes altijd het lezen waard hoor, je stadswandelingen, het balkon, de IJssel ik lees er graag over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O gelukkig, het is meer dat ik het zelf nogal eentonig begon te vinden.

   Verwijderen
 3. Gelukkig is de koorts verdwenen en hopelijk kun je weer aan het eten zodat je wat aansterkt. Met ME op de achtergrond begrijp ik zeker je angst. Maar niemand wil ziek worden lijkt mij. Knap maar gauw weer wat op Judy. BeterschapBetersvhsp.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat je snel verder opknapt, Judy en dat de longcovid weg blijft. Wat dat voorzichtig zijn betreft, wij zijn ook heel lang extreem voorzichtig geweest. Na de laatste booster lieten we het een beetje los. Maar hielden nog afstand en ontsmetten er lustig op los. Ik kreeg toch C. en ben er nog steeds moe van. Het lijkt er nu op dat niemand meer uitkijkt. Ik werd gisteren recht in mijn gezicht beniest en behoest. Geen elleboog, ook geen sorry, niks niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel mensen worden ook niet (meer) ziek, Bettie. Er wordt wat afgesnotterd en gehoest in mijn flat. Maar niemand test zichzelf en ze zeggen: ik ben een beetje verkouden...

   Verwijderen
  2. Dan nog hoef je niet in iemands gezicht te blaffen

   Verwijderen
  3. Nee zeker niet, dat is echt krankzinnig!

   Verwijderen
 5. Ik begrijp je tweestrijd zo goed. En het dan toch gekregen te hebben. Het is schrikken, he? Een heleboel gevoelens en angsten komen dan boven. Nu heb je het dus toch gekregen. En je was er ziek van. En gezien wat je eerder meemaakte is het niet gek dat je bezorgd bent. Maar hopelijk.. heb je er geen blijvende last van. Dat ga je nu ontdekken. Ik duim voor je. En misschien durf je nu toch dat busritje te maken. Ik moet een beetje lachen om het begin van je blogje..... "Altijd maar weer dat balkon en de zoveelste IJsselfoto"...... Ik heb het altijd leuk gevonden, je verhalen en foto's. Maar moet ook een beetje lachen om het gevoel dat je beschrijft wat eronder ligt. Ik heb ook een beetje last van dat gevoel. Misschien gaan jij en ik weer wat verder de wereld in trekken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet, Geri, trekken we de wijde wereld weer in. :) Ik heb wel zo'n gevoel van: nu is gebeurd waar ik zo bang voor was. En misschien is dat bevrijdend.

   Verwijderen
 6. Ik lees je blog altijd graag. Ben jaren geleden eens een dagje in Deventer geweest, wat mij toen
  opviel was de vriendelijkheid van de mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ja, de mensen zijn hier vriendelijk in het oosten, het leven is net een stukje langzamer en gemoedelijker dan in de grote Randstad. En ik ben een Randstedeling van oorsprong, hè.

   Verwijderen
 7. Ik hoop maar dat je gauw opknapt, maar forceer alsjeblieft niets.
  Je angst snap ik (ME schoondochter en andere schoondochter met long-covid..)
  Vandaar mijn opmerking van niet forceren.
  Van harte beterschap gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Goed advies, want forceren is over je grenzen gaan.

   Verwijderen
 8. Ah, weer boven water.. werd al ongerust. Denk dat je met al je prikken toch wel geen last zult hebben van longcovid hoor, de laatste coronavarianten waren niet meer zo agressief dat ze dát soort klachten nog veroorzaken gelukkig. Positief blijven.. maar níét covid-positief dus haha.
  Ik heb het nog steeds niet (bewust) gehad, al test ik dus wél geregeld, zeker nu, nu iedereen inderdaad net doet of het niet meer bestaat. En ik blijf echt m'n handen wel ontsmetten.. er doen nog meer enge ziekten de ronde hè..! ;-) Maar ik ben er dus niet meer zo bedrukt onder als in het begin van de crisis.. gewoon omdat ik er echt van uit ga dat het nu meer op influenza-griep zal lijken.. en wat jij beschrijft van hoe het voelde, klopt daar wel mee. Oók niet om mee te spotten hoor, influenza zorgde ook jaarlijks voor vele dodelijke slachtoffers, dus die veelgehoorde opmerking van 'het is maar een griepje' snapte ik sowieso al nooit.
  In ieder geval: aansterken maar nu.. en bijkomen.. zal zéker een paar weekjes duren, je lichaam krijgt van zoveel dagen koorts echt een opdonder, maar het komt vast weer goed.
  Net als je blog.. al vond ik daar persoonlijk al helemaal niks mis mee, mooie plaatjes van een plek waar ik zelden kom vind ik altijd de moeite. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas beschermen de vaccinaties niet tegen long covid, zeggen ze. Maar wel tegen ziekenhuisopname en erger. Maar wat me wel opvalt is dat het herstel vrij snel gaat. Ik had een dag of twee vreselijke keelpijn, kon bijna niet slikken. Ik dronk water met ijsblokjes, dat verzachtte wat. Maar die keelpijn ging vrij snel over zonder napijn of nog gevoelige keel. Terwijl zoiets met een keelontsteking of verkoudheid lang kan duren. Dus vreemd.
   Eigenlijk heb ik een soort opluchting dat ik kreeg waar ik zo bang voor was, want nou weet ik het: hoe het is om corona te hebben. Ik hoef er niet meer bang voor te zijn.
   Ja dat bloggen... ik had er zelf steeds meer moeite mee. Maar ik weet nu al dingen in Deventer die ik graag wil laten zien. Dus je ziet het wel langskomen. :)

   Verwijderen
 9. Oh my, sad news! But I hope that you soon feel much better.

  I send you huge hugs and my best thoughts, dear Judy!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dear Judy , hope you will recover soon , thankfully you are well vaccinated . Unfortunately as you rightfully point out, most people pretend covid doesn't exist anymore , but lately I am surrounded with friend / acquaintances who are all ill from covid , sooo....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Covid is not over at all. Cases are rising again. It seems we still have to be careful, vaccinated or not.

   Verwijderen
 11. Fijn om weer van je te horen. Hopelijk zal het straks toch meevallen, maar zover is het helaas nog niet. Ik vind je berichten over de IJssel en je balkon altijd erg leuk. Dus ik hoop dat je binnenkort weer wat meer energie hebt voor alles.
  miekequilt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat toch langzaam beter, Mieke, gelukkig. Bloggen komt vast wel weer.

   Verwijderen
 12. Fijn dat de koorts weg is. Ik hoop niet dat je lomg covid oploopt. Hoe vaker je besmet raakt, hoe groter de kans is dat je long covid krijgt.
  Leuk om je balkon van ondere te zien.
  Neem de tijd om verder uit te zieken. Vooral die vermoeiheid schijnt lang aanwezig te zijn.

  Wij zijn trouwens nog steeds erg voorzichtig en dragen ook nog steeds een mondkapje en we zorgen ook dat we niet te dicht bij mensen in de buurt komen. De mensen die dan wel in de buurt komen nou, gelukkig hebben we mondkapje op. Wij nemen geen risico wat covid betreft.

  Gr. Renske
  www.prutzooi.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Renske. Dat wist ik niet, dat als je vaker besmet raakt, je meer risico op long covid hebt. Ik droeg geen mondkapje meer maar hield wel afstand. Maar anderen vaak niet meer. Ik heb weer mondkapjes aangeschaft. Om te gebruiken bijv. in het openbaar vervoer of op andere drukke plaatsen. Al is het alleen maar om anderen duidelijk te maken dat ik van afstand houden ben.

   Verwijderen
 13. Wel fijn te lezen Judy dat de koorts tenminste over is want daar wordt
  een mens heel lamlendig van. Inderdaad als je nu weer langzaam
  aan wat eten kan verdragen zal je je snel weer wat sterker gaan voelen.
  Wens je veel sterkte en hoop dat je elke dag iets van vooruitgang zal
  ervaren. Leuk de wijze waarop je de foto hebt genomen, en het is meteen
  duidelijk dat je vanaf de grond geen inkijk in je huis hebt. Net als
  andere ook al schrijven vind ik jou posten fijn om te bekijken en te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Josephine! Het gaat goed met me, hoor, ik heb ontzettende honger. :)

   Verwijderen
 14. Wat een verhaal weer Bubbel. Ik hoop dat je snel opknapt en er niets aan overhoudt. Gisteren was er bij shownieuws een zanger uit Deventer die wat plekken liet zien en ik moest gelijk aan jou denken Het is zo een mooie stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat je weer in het land der levenden bent Judy. Als ik het zo lees ben je er best ziek van geweest. Hopelijk knap je snel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat vervelend! Ik hoop dat je gauw opknapt, je lamlendig voelen is erg. We hebben nog steeds niets gehad, zelfs geen klein verkoudheidje. We leven hier natuurlijk behoorlijk geïsoleerd en als we straks weer in Nederland zijn zullen we voorzichtig blijven. Net als jij ben ik ook bang voor long-covid. Ik moet er niet aan denken dat me dat overkomt.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.