Pagina's

9 juli 2022

printer perikelen en hortensia'sDe twee hebben niets met elkaar te maken. 
Maar het is leuker om foto's van hortensia's te laten zien, dan van een printer die vertikte te doen wat ik wou. Het zat zo.

Ik heb sinds enige tijd een nieuwe printer/scanner. Nou ja, nieuw... gebruikt. En het duurde even, maar hij print. Maar gisteren wou ik scannen. Nou, vergeet het maar. Hij vertikte het. Het communicatieschermpje op mijn pc spuwde allemaal foutmeldingen uit en wat ik ook probeerde, de printer zei: bekijk het maar!

Opnieuw installeren dan maar. Duurt een kwartier, zegt het schermpje. En bijna aan het eind van die 15 minuten blijft ie steken. Printer herkend, o nee, printer niet herkend. Zet hem aan, staat er, dus dat doe ik. Ja herkend, o nee toch niet. ZUCHT.

Het kostte me een hele dag. Van alles geprobeerd. Eindeloos naar oplossingen gezocht op het web. Twee keer ben ik even de deur uit gegaan om ergens koffie te drinken. Stoom afblazen kun je beter zeggen. Eind van de middag. Lang gesprek met mijn zoon. Vandaag ga ik zijn suggesties uitproberen. Wens me maar sterkte.

Nu de hortensia's. 


Overal zijn ze. En mooi zijn ze ook. En als het met de printer vandaag weer niet lukt, ga ik maar in de Kloostertuin zitten.


25 opmerkingen:

 1. Sterkte! Dus. En ik ben weg van die eerste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank. Dus. :) Foto is de binnenplaats waar de overblijfselen van de Mariakerk kunt zien. Ook terras van een restaurant. De poort naar deze binnenplaats is vaak dicht. Maar als ie open is levert het een mooi plaatje op.

   Verwijderen
 2. Zo irritant als apparaten weigeren te doen wat jij wil. Maar gelukkig kunnen de hortensia's je een beetje opfleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Snap je,dat er mensen zijn,die de printer uit het raam gooien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je net 55 euro aan printerinkt hebt uitgegeven, wacht je nog even met die optie.

   Verwijderen
  2. Oh zucht, hoe herkenbaar... precies hetzelfde gedoe hier, inkt gekocht (online) en uiteindelijk toch de printer spreekwoordelijk het raam uit gegooid. Gelukkig konden we daarna de bestelling niet aannemen (als-ie werd bezorgd), en kregen we ons geld terug... (en begon het proces wat je hierboven beschrijft vervolgens met een nieuwe, zelfdenkende printer. Daar heb ik een hekel aan, aan apparaten die zelf kunnen denken... gggrrrr). Maar: STERKTE! En lekker genieten in de Kloostertuin

   Verwijderen
  3. Ja, dat herken ik ook: van die zelfdenkende apparaten. Als er dan iets stuk gaat, heb je experts nodig. Had uiteindelijk de Kloostertuin niet nodig. Zie reactie onderaan.

   Verwijderen
 4. Verstandig dat je af en toe even afstand nam van die printer want het is om hels van te worden! Succes vandaag en het gaat je vast lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O jee, arme jij. Ik hoop echt dat de suggesties van je zoon gaan werken. Wat kun je je daar vreselijk door gaan voelen, he? Gelukkig zijn er hortensia's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterende foto’s en ook sfeervol.
  Had je wel eerst alles van de printer verwijderd van je pc? Dan pas weer installeren en duimen dat hij het weer doet.

  Groetjes, Renske
  www.prutzooi.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zei mijn zoon ook, dus dat heb ik nu gedaan, alles verwijderd. En nu maar weer een nieuwe poging.

   Verwijderen
 7. Heel veel succes. Apparaten die hun eigen weg gaan, zijn zo vervelend. Hopelijk is het probleem zo opgelost.
  En verder maar genieten van de mooie foto’s!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel succes ermee.. hopelijk lukt het je! Hier werkt de scanner van de printer toevallig ook niet, al een hele tijd niet.. als ik oude foto's die ik nog niet digitaal heb op m'n blog wil gebruiken, neem ik er een foto van.. echt waar! haha! Jou zal het vast wel lukken, maar ik begin dus niet aan dat soort dingen.. ben véélt e bang dat ik meer kwaad dan goed doe hehe.
  Hortensia's.. ik vind ze schitterend.. en je hebt tegenwoordig echt veel verschillende soorten hè.. jij hebt er al veel bij elkaar.. ik zie alleen die grote witgroene Annebelles nog niet hier hehe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het helpt om op merk en typenummer te googlen met het probleem erbij. Dan vind je wel oplossingen. Het kan ook een kwestie zijn van iets veranderen bij de instellingen. Gelukkig heb ik een zoon met verstand van zaken.

   Verwijderen
 9. Ben benieuwd of het inmiddels gelukt is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JA! Gelukt! De truc was: alle oude installatiebestanden die bij de printer hoorden van mijn pc verwijderen. En dan opnieuw installeren. En toen ging het goed.

   Verwijderen
  2. En dat verwijderen moest op een grondiger manier dan ik eerst had gedaan.

   Verwijderen
 10. Potverdrie ellende. Dan vergaat de inspiratie tot schilderen snel. Ik joop dat het je gaat lukken Su cces

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het antwoord was inderdaad wat je al schreef en had gedaan want dat wilde ik je voorstellen.Had onlangs ook zo een date met de mijne die zo eigenwijs was. De foto's zijn weer prachtig en hier staan ze ook in menige straten al te glunderen met hun kleuren. Wens je mooie zomerdagen toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Printerproblemen zijn inderdaad erg vervelend! Ik voel met je mee. De hortensia's zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.