Pagina's

01 juli 2022

streeploos



Handen wassen, afstand houden, mondkapjes.... allemaal afgeschaft. Rechts houden hoeft ook niet meer, maar de strepen staan nog op de straat. Tot deze week. Ze worden verwijderd. Althans, dit is hoe ver ze zijn gekomen.




Eigenlijk wel jammer want ik schreef ooit dat het wennen was in het oosten. Vooral omdat niemand hier rechts houdt in het voetgangersgebied. Ik ergerde me er verschrikkelijk aan, dat ongedisciplineerde gedrag hier. Dus toen ze begonnen met strepen trekken, deden ze me daar een groot plezier mee. Wel grappig om terug te lezen hoe het eraan toe ging toen de strepen werden gezet. Ik schreef er toen een stukje over.




Nu worden ze weggehaald, de strepen. Maatregelen zijn niet meer nodig. Want corona is weg. Toch?


21 opmerkingen:

  1. Dacht het niet. Hier in mijn straat heeft iedereen zowat Corona of net gehad. Wij ook. Waarom zou je die strepen weghalen? Dit is volgens de voorspellingen niet eens een ernstige golf. Die komt nog

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snap het ook niet. En ze zijn zomaar middenin gestopt. Ik ben nog steeds afstand aan het houden.

      Verwijderen
  2. But it isn't gone, it's very much still with us. I hope everyone still observes distancing as it is, in my opinion, something we will have to live with that will come and go. Removing the stripes gives a false sense of security.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. No it isn't gone. And I am still distancing and being very careful.

      Verwijderen
  3. en dan bij pech hebben straks weer opnieuw verven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk het. Strepen of niet: niemand houdt zich er meer aan.

      Verwijderen
  4. Je ziet overal nog van die teksten en zo staan, ik zag het laatst op het station nog.. waarom niet gewoon nog even gewacht? Maar goed.. die 'schrob-streep'.. die zal er ook nog wel even duidelijk blijven staan hehe. Ik vond dat weinig mensen zich iets van die strepen aantrokken trouwens.. in het overdekte winkelcentrum hier heeft men toen van die roodwitte linten gespannen van afvalbak naar afvalbak (die staan er altijd op de kruispunten van de paden).. zelfs die werden kapot getrokken omdat men gewoon bleef 'slingeren'. Ik ben zelf maar héél weinig in overdekte winkelcentra geweest in die 'erge' maanden.. sowieso weinig geshopt. En nu nóg niet.. maar met een wandeltocht ontwijk ik de winkelstraten niet.. ik hou nog steeds wel afstand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, die teksten zijn niet overal weg, dat viel me gisteren ook op. Maar in de meeste winkels en horeca wel. Ik ben nog steeds heel erg voorzichtig. Ik vermijd drukte.

      Verwijderen
  5. Hm, gezien de onheilspellende berichten over de herfst had ik die strepen denk ik gewoon laten staan... Een beetje voorbarig vind ik het wel. Maar ook optimistisch ; )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Werkzaamheden worden hier in het centrum vaak alleen op maandag uitgevoerd, als het rustig is. Het is even afwachten of ze komende maandag verder gaan.

      Verwijderen
  6. Toch? nee helemaal niet.
    En ik vind het eigenlijk wel prettig dat ik niet meer zigzaggend door de winkelende mensenmassa hoef... Van mij mogen de strepen blijven.
    Maar misschien is het automatisme geworden om rechts te houden, dàn mag de streep, die eigenlijk wel iets dwingends heeft, wel weggepoetst worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nu Covid weer een beetje oplaait, zie ik hier in Italië de mensen allemaal weer vrijwillig de mondkapjes dragen. Ik zou in NL ook.lekker die lijnen laten staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lijkt wel of niemand zich ergens meer aan houdt. Behalve ik.

      Verwijderen
  8. Hoe komt die kleur van de "schrobsteen" nu zo anders, is het eronder schoner of zo? Ik vind het zo ontzettend stom om nu alles weg te halen. Leuk om de vorige blogs nog eens terug te lezen. De foto met de streep om een rotonde heen, geniaal, he? Ik ben nog steeds niet in de binnenstad geweest. Mis ik het? Nog steeds niet. Ik hou ook nog steeds afstand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het ziet eruit alsof ze eroverheen gegaan zijn met een soort van staalborstel en de stenen een beetje beschadigd zijn. Die 'rotonde' is er nog wel maar er staan nu gewoon marktkraampjes op. Vanavond begint Deventer op Stelten, niet zo zeer met grote voorstellingen op pleinen, maar met verklede mensen door de straten. Hoe dan ook, het zal wel druk zijn, dus ik waag me alleen vroeg in de stad, denk ik.

      Verwijderen
  9. Je weet dat ik niet zo van die dwingende maatregelen ben, maar van het gezonde eigen verstand gebruiken. Dus wat mij betreft een opluchting dat die akelige strepen uit het mooie Deventer stadsbeeld weggepoetst worden. Begrijpen doe ik het echter niet, maar ja: er is wel meer in het corona-'beleid' wat ik niet snap...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi is het niet, dat is waar. Maar niemand schijnt zich meer ergens aan te houden. Mijn gezonde verstand zegt: nog steeds oppassen. Maar ik voel me soms erg geïsoleerd. Want het beleid helpt me niet.

      Verwijderen
  10. Hopelijk gaan ze maandag verder met het werk. Maar het lijkt mij ook een beetje voorbarig want Corona is nog echt niet weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gewoon laten staan die strepen lijkt mij, misschien dat men dan toch onbewust meer rechts houdt. Corona gaat niet meer weg dus afstand houden is sowieso beter. Groets Ella, angryoldwife@blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ella! Leuk je hier te zien, ik ga gauw bij jou kijken!

      Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.