Pagina's

09 februari 2023

aarden



Om goed te 'aarden' moest ik eens een meditatieoefening doen waarbij ik me moest voorstellen dat er vanuit mijn voeten wortels groeiden diep de aarde in. Onmiddellijk speelde mijn verbeelding mij parten en zag ik die wortels door de bergingen onder mijn apartement gaan. Ik had ook om een andere reden moeite met deze meditatie: ik wist toen nog helemaal niet of ik wel in Deventer wilde blijven. En me 'vastzetten' met die wortels, daar was ik nog helemaal niet aan toe.
Kortom, het werd niks met deze oefening.

Om contact te houden met de aarde heb ik de Kloostertuin. En het dient meteen een ander doel: wandelen oftewel bewegen. Niet op een apparaat in een zaaltje maar buiten in de zon. Geen betere beweging, volgens mij, dan wandelen. 

En hoe staat het met de sneeuwklokjes? wil ik dan meteen weten. Nou, zoals je kunt zien: goed. Kijk maar.






Hier en daar ook helleborus.




Het had gevroren die nacht en op sommige plekken was de rijp nog niet weggedooid.
En hier en daar bloeiden ook kleine cyclaampjes.
Ik kwam volkomen 'geaard' weer thuis.



19 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een mooi wit tapijt! En ik moest wel lachen om je meditatieoefening en de bergingen onder je... Ik heb precies hetzelfde, als ik ergens op een verdieping zo'n oefening moest doen. Beter past mij ook gewoon met beide voeten (liefst bloot) op de aarde te blijven, te lopen. Mooi hoe dat 'werkt'!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zie ik mezelf nog niet in de Kloostertuin doen, met blote voeten tussen de sneeuwklokjes. :) Hoe heerlijk me dat ook lijkt, wel koud nu. Er bestaan gewoon andere oefeningen met een koord dat naar de kern van de aarde leidt, zonder die 'rare' wortels. Mijn verbeelding doet rare dingen. Ik kan bijv. ook geen schaapjes tellen. Dan zie ik schaapjes over een hek springen tot de derde of de vierde het vertikt om over dat hek te springen. Net als een weigerachtig paard. Ik val er dus niet van in slaap. :)

      Verwijderen
  2. Inderdaad, geen betere beweging dan wandelen hehe.. dat weet ik al járen! :-)
    Het is een goed jaar voor sneeuwklokjes dit jaar.. zag er ook al véle.. ben gisteren speciaal met Jaxon naar een park gereden waar er elk jaar veel staan.. en we werden niet teleurgesteld!
    Zag in één van de straten hier achter ook een cyclaampje tussen de winterakonietjes.. vind dat wel bijzonder hoor.. die bloeien volgens mij nooit zo vroeg.. ik zag er in het wild in het Wienerwald, die bloeiden toen pas in augustus!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meest natuurlijke beweging, wandelen. Volgens Wikipedia zijn er winter- en voorjaarsbloeiende cyclamen en zomer- en herstbloeiers. Ik heb die cyclaampjes vaker gezien in de Kloostertuin, altijd in het voorjaar dus.

      Verwijderen
  3. echt hè, niets beter dan wandelen, niet omkleden, alleen een jas aan en gaan.
    vooral de laatste dagen ook nog heerlijk zon erbij...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk hè, wandelen, vooral met zo'n lekker zonnetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kijk er naar uit, maar heb nog geen een sneeuwklokje gezien. En dat terwijl ik ze zo leuk vind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar jij hebt krokussen! Die heb ik hier nog niet gezien.

      Verwijderen
  6. Het was vandaag ook weer heerlijk. Koud, maar goed te doen. De sneeuwklokjes zijn de echte voorbode van het eind van de winter ( of van het begin van de lente ?)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wandelen, je gebruikt daar ongeloofljk veel spieren mee. Goed voor je lijf maar zeker ook voor de geest. Als ik alleen aan het wandelen ben tob ik nergens over, mijn geest fladdert, volgens mij is dat mediteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooh die oefening heb ik ik wel eens moeten doen en ik vond het helemaal niks. Je foto's daarentegen zijn prachtig. Bertiebo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. I also find my centre by walking outdoors. Nothing seems better for my well being than a good walk in the air. Hugs!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het principe van aarden probeer ik ook regelmatig toe te passen. Vooral in de zomer als ik ons hondje uitlaat. Dan doe ik even mijn schoenen uit op de zandweg terwijl zij snuffelt en probeer te aarden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me heerlijk aarden! Dat contact met de aarde is er niet als je in een flat woont, tenminste ik voel het niet.

      Verwijderen
  11. What a lovely place to walk or sit , love snowdrops and their 'message' :-))

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.