Pagina's

2 februari 2023

brr, plof en pff...Brr, want ik zit weer in de kou. 
Niet echt, want ik heb een ventilatorkacheltje. Maar de cv-ketel is wéér kapot. Al een paar keer is de goede man geweest. De verwarmingsmonteur, die ik inmiddels al aardig begin te kennen. Zijn koffie stond dinsdag al klaar. 

De geluiden die de ketel produceert zijn eng. Vind ik dan. De monteur is niet zo gauw onder de indruk. Was het eerst een 'plof' nu is het eigenlijk meer een 'bons'. Hij verving al een paar keer vitale onderdelen. Maar sinds de 'bons' heeft ook hij het opgegeven. De ketel is afgekeurd. 

Ik werd er aardig gestresst van. Van de 'plof' al. Toen op de plek waar ik vaak koffie drink iemand een metalen dienblad liet vallen, zat ik tegen het plafond. Dus toen de 'bons' zich aandiende, besloot ik dat ik het weekend wel doorkwam met mijn ventilatorkacheltje. En naar nu blijkt nog langer.

Want maandag komen ze om de ketel te vervangen. En ze moeten erbij kunnen in de keuken. Dus ik ben dit weekend zoet met de keuken opruimen. Vorige bewoners hebben een mooie koof gemaakt om leidingen weg te werken. Maar die zal vermoedelijk gesloopt moeten worden. Het wordt een flinke verbouwing dus. Ik maak in mijn woonkamer wel een plek waar ik koffie kan maken. 

En dat is de 'pff'. 
Nu maar hopen dat alles goed komt.

P.S. Ik heb geen foto van een 'plof' of 'bons' maar wel één van de bollenbak die ik vorig jaar in mijn kamer had staan. De bollen zitten nu in een pot op het balkon. Nog even en dan hoop ik te laten zien wat ze dit jaar doen.

31 opmerkingen:

 1. Wat een ellende. Ik hoop dat alles spoedig verloopt en je van alle stress af bent. Gelukkig heb je nog een straalkacheltje. Maar als alles goed gaat en je hebt straks een nieuwe ketel dan zal het sneller en beter warmer worden bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat is echt ontzettend vervelend
  Hopelijk komt het goed maar voorlopig zit je er maar mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hope the installation is quick and easy and you will soon have a warm house again. Look forward to seeing your flowers soon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat een narigheid. Het hele gedoe erom heen. Gelukkig een monteur die al bijna een vriend wordt. Gelukkig een straalkacheltje. Maar toch, ..... stress, he? Ik duw dat het gauw maandag wordt en dinsdag alles weer goed. Behalve leidingen die je kunt zien, maar goed, daar komt ook wel een oplossing voor. Maandag denk ik aan je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gewoon een klein trauma van die geluiden. Maar gelukkig gaat er iets gebeuren. Dan maar troep. Dankje Geri!

   Verwijderen
 5. Ik kan ook een enorme stresskip zijn, maar voor dit soort dingen eigenlijk niet.. dat is kapot en het wordt vervangen en je gaat er wat de ketel en je energieverbruik altijd alleen maar op vooruit als je een nieuwe krijgt, want die dingen worden steeds energie-zuiniger.. voordeel! :-) Van die leidingen in die koof.. wie weet hoeven ze daar niet bij.. ik *duim*duim*duim* voor jou.. want dat zou inderdaad wel zonde zijn.
  Maar jij bent het meest gestrest van die enge geluiden dus? maar er is eigenlijk niks engs gebeurd door die geluiden toch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind die geluiden dus echt heel eng. Bedankt alvast voor het duimen.

   Verwijderen
  2. Och.. moet voor mezelf toch ook een beetje duimen.. hier ligt de internetverbinding eruit.. geen pc, geen tv en geen vaste telefoon mogelijk.. en de monteur kan pas maandag tussen de middag komen..! da's ook net het stenen tijdperk waar je dan in terecht komt..! Gelukkig kon vriendlief van z'n smartphone een hotspot maken (heb ik totáál geen kaas van gegeten! ik zou alleen reddeloos verloren geweest zijn hehe) dus kunnen we wél internetten.. en nu heeft ie de tv ook op de laptop gekregen.. oefjes.. wordt het toch niet het hele weekend lezen en puzzelen hahahahaaaaa!

   Verwijderen
  3. Ik zal ook voor jou duimen, mizzD! Ja, wat een ellende, zeg. Gelukkig toch wat oplossingen dankzij vriendlief. Ja, echt wel stenen tijdperk, hè.

   Verwijderen
  4. Hier is het voor elkaar.. oefjes.. bij jóú ook?

   Verwijderen
  5. Ja, bij mij ook! Zit er net over te schrijven.

   Verwijderen
 6. Wat een klus met rotzooi voor jou. En weer in de kou zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, als je de ketel niet meer vertrouwt dan kun je beter een andere nemen. Zeker als ie al heel wat jaartjes draait.
  Succes met alle rommel en als je er straks weer warmpjes en comfortabel bij zit, dan ben je vast alles snel vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is geen kwestie van 'nemen', Elizabeth. Dat bepaalt mijn woningbouwvereniging. Ik ben een huurder.

   Verwijderen
  2. Oh ja, dan moet je het maar afwachten dus... Sorry dat ik er zomaar vanuit ging dat je het zelf kon bepalen!

   Verwijderen
  3. Geeft niet, dat kon je toch niet weten.

   Verwijderen
 8. Wat een gedoe! Maar ik kan me voorstellen dat je je wezenloos schrikt van die geluiden. Hopelijk gaat het installeren vlot, en heb je snel weer geruisloze warmte! groetjes, Anuscka

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ai, wat een ellende met die verwarmingsketel. Sterkte met de installatie van de nieuwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Snap je gevoel helemaal Judy, zou zelf ook geen oog meer dicht doen.
  Een bons of een plof, pfff zou denken dat zo'n ketel uit elkaar barst,
  en wat moet je dan midden in de nacht. Ben misschien een
  stresskip maar hier zou ik ook heel nerveus van worden.
  Hoop wel dat er niet te veel afgebroken hoeft te worden maar in
  ieder geval heb je maandag een veilige CV ketel, hoera!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje wat een gedoe inderdaad! Maar zo'n cv ketel is wel essentieel natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Poeh dat is een hele aanslag natuurlijk. In velerlei opzichten. En heftig weekend en ik hoop dat je daarna weer lekker warme voetjes krijgt. Sterkte met alles en Succes.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.