Pagina's

20 maart 2024

te veel



Mijn flat staat in de steigers. Er gaat geverfd worden. En dat is geen goed nieuws. Ik ben verschrikkelijk allergisch voor de moderne verven. Ik krijg het er benauwd van. Dus de komende tijd wordt afzien. Want hou die dampen maar eens buiten. Ik wist het al net voor de kerst. Dus je ziet het langzaam dichterbij komen. Geen leuk vooruitzicht.

En toen bleek mijn langdurige hoest ook nog kinkhoest te zijn. En toen was het even te veel. Gelukkig ben ik door antibiotica niet meer besmettelijk, maar de hoest kan nog weken duren. 

Ik wist even niet waarover te bloggen. Dus als het hier een tijdje stil is, komt het daardoor.

32 opmerkingen:

  1. Jakkes, geen fijn vooruitzicht. Misschien kun je zo nu en dan uit logeren om de verflucht te vermijden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, wat naar, ik zal je echt missen. Wat naar, dit ook nog erbij. Probeer je goed te houden, Judy en laat asjeblieft toch af en toe wat van je horen. Heel erg veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik blijf wel gewoon reageren op blogs, maar zelf heb ik niet zo veel te vertellen.

      Verwijderen
  3. Oh jee! Ik wens je gewoon heel veel sterkte toe.. met een virtuele dikke knuffel erbij! Heb als kind kinkhoest gehad, ben een maand thuis moeten blijven van school.. vreselijk vond ik dat. Gelukkig ben jij al op de goede weg.. maar dan nu die verfdampen..! Hou je goed!

    (ik wil niet op m'n stokpaardje klimmen over wat ik vind van al die antivaxers.. maar ze brengen met hun domme gedoe hun medemensen en zelfs hun eigen kinderen in gevaar.. te erg voor woorden!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het schijnt te heersen: kinkhoest en ook mazelen. Die ziektes steken de kop op door lage vaccinatiegraad. Ik ben wel blij dat ik uit de buurt van kleindochter ben gebleven. Ze is wel ingeënt, maar ik ook vroeger. Kinkhoest vaccinaties werken niet levenslang, dat blijkt.

      Verwijderen
  4. Vreselijk die antivaxers. Dom en asociaal! Maar jij zit er maar mee
    Ik las trouwens dat een kinkhoest vaccinatie niet heel lang werkt. Dus wij zijn allemaal weer kwetsbaar. Nou jij zit er maar mee. Balen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Dat klopt dat de kinkhoest vaccinatie niet lang werkt. En veel volwassenen krijgen het dus ook. Ik was zo bang dat ik besmettelijk was, ook al was kleindochter wel al ingeënt. Mijn huisarts vertelde dat ik niet meer besmettelijk zou zijn na een antibiotica kuur, dus meteen gedaan. Maar de bacterie scheidt een gifstof af, die voor de hoest zorgt. En die blijft nog lang. Vandaar dat de hoest wel 4 à 5 maanden kan duren. Maar niet meer besmettelijk was een pak van mijn hart. Phew!

      Verwijderen
  6. Oh, dat is allemaal niet leuk bij elkaar! Misschien is het beter om even in een gezonde omgeving te bivakkeren... Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waar reageer je dan precies op? De alkyd? Zeg maar de terpentinelucht die vrij komt? Tegenwoordig mogen alleen buitenlakken nog op alkydbasis zijn, maar in een zodanige verhouding dat het niet schadelijk is voor de schilder die er de hele dag mee werkt. Ik hoop voor jou dat het allemaal reuze zal gaan meevallen, ramen en deuren goed gesloten houden, en misschien overdag lekker rondwandelen in Deventer en op een bankje in het park genieten van alles wat ontluikt nu het voorjaar is? En ik hoop dat je snel genezen bent van de kinkhoest, het klinkt ellendig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, de alkyd/terpentine-verf was prut. Maar de moderne verven ruik je niet meer maar bevatten polymeren. En daar ben ik allergisch voor. Zolang de verf 'uithardt' heb ik het benauwd. En dat uitharden kan maanden duren.

      Verwijderen
  8. Wat erg voor je. Het lijkt wel of wij met onze leeftijd steeds meer last krijgen van allerlei dingen waar geen rekening mee gehouden wordt. Onze wereld wordt wel erg klein. Ik hoop dat het snel achter de rug is en dat je je beter gaat voel. Veel liefs en sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat gevoel herken ik wel. Dankjewel, Hélène.

      Verwijderen
  9. O wat een vervelende dingen tegelijkertijd. Lastig om niet bij je kleinkind te kunnen zijn. Maar nu mag het gelukkig weer. Sterkte voor de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Allergie en kinkhoest, wat naar voor je. Voor die allergie zou ik echt een logeeradresje proberen te zoeken en voorzichtig met die kinkhoest. Zorg goed voor jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een vervelende dingen vallen nu samen Judy, en kinkhoest vind ik echt schrikken zeg. Gelukkig dat je door de antibiotica niet meer besmettelijk bent en hoop dat het hoesten dragelijk zal zijn. Lijkt me heel vermoeiend allemaal. veel sterkte wens ik je.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Sterkte. En beterschap. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jeetje, wat een ellende voor je. Hoop dat je kinkhoest snel slijt!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een ellende allemaal. Beterschap en dat de schilders net zo snel zijn als wat wij hier hadden. Dan zijn ze in een week weer weg.
    Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat erg,die dubbele aanslag op je ademhaling. Net nu je weer wat uithoudingsvermogen kreeg. Sterkte er mee

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ach Judy, wat vervelend voor je! Hoop dat het snel voorjaarsweer wordt, dan kan je in ieder geval naar buiten. En zo'n hoest lijkt me ook erg vermoeiend, sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vervelend voor je. Hopelijk komt er veel mooi weer, dan kun je naar buiten. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.