Pagina's

18 april 2022

oud spulIk zag het op fb voorbijkomen. Brocante markt op de Brink op Eerste Paasdag. Ik zag ook dat de supermarkten open waren. Krankzinnig. Eigenlijk had ik die dag geen plannen. Want het paasfeestje hadden we vrijdag al. 

Maar goed, een rondje Brink met dat mooie weer, dat wilde ik wel. Ik dacht als ik iets leuks zie, koop ik het. Maar brocante is niet hetzelfde als kringloopwinkelen. Dit is oud spul van een hogere orde. En daar betaal je dan voor. Flink. Ik had de verkeerde portemonnee bij me, zullen we maar zeggen.

Maar het was mooi weer, het zag er gezellig uit en het was leuk om foto's te maken.
23 opmerkingen:

 1. Zeker dure meuk. Ik zie een hand/theedoekenrekje op je foto. Zelf ooit gekocht voor fl.5. wat zou het nu zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het niet weten, Izerina. Maar een veelvoud ervan, denk ik.

   Verwijderen
 2. Hahaha.. wanneer er ipv 'rommel' over 'brocante' gesproken wordt, denkt elke standhouder meteen dat ie kostbaar antiek verkoopt hè. Jammer, maar inderdaad, er zo eens eventjes overheen lopen kijken en fotootjes maken, dat kost niks. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg hè. En het is geen antiek, het is 'brocante'. Het is veel leuker om tussen rommel zelf een vondst te doen.

   Verwijderen
  2. Inderdaad! 'Brocante' is hip (en dus duur), je eigen vondsten zijn onbetaalbaar - gua gevoel!

   Verwijderen
 3. Heerlijk zeg, zo'n markt. Al koop je niks, het is toch leuk om even rond te neuzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dol op markten en braderieen . Gelukkig heb ik mijn brocante periode alweer een tijd achter mij maar ben nog wel dol op oude spullen. Mijn broer kocht eens de inboedel van een Frans kasteeltje en daar heb ik een mooie kast en grote houden koffer aan overgehouden. Geen haar op mijn hoofd die eraan denk om die weg te doen. Dan nog oude kast die ik al jaren overal met mij meesleep, bijna al 40 jaar. Gaat ook niet weg ondanks dat man hem afschuwelijk vind. liefs en fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, mijn huis staat ook vol met oud spul. Maar dan wel inderdaad met een herinnering. Een Indisch kastje, dat uit de familie van mijn moeder komt. Een bijpassende oude spiegel. Een kast die in tig jaar geleden mocht meenemen toen ik ergens op kamers woonde. En spullen die mijn vader uit Afrika meebracht. Enz enz enz. Dat zijn dierbare dingen.

   Verwijderen
 5. Was toch wel blij met de supermarkt gister want vergat mijn eten thuis, snap ook zo goed niet dat alles dicht moet als iedereen overal naartoe wil. Waarom niet een half dagje voor personeel dat wel wil?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er nu ook aan gewend dat de supermarkt om de hoek op zondagen open is. Maar het hoeft voor mij niet.

   Verwijderen
 6. Rommelmarkten enzo. Zo leuk al die hebbedingen. Maar dat helpt niet bij opruining houden en daar wordt ik steeds beter in. Maar het nlijft leuk om je aan te verlekkeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rommelmarkten vind ik leuk. Maar dit was duur en deftig. Niet mijn ding.

   Verwijderen
 7. Krankzinnig zeg je, supermarkten tijdens 1-e Paasdag open. Hardgrondig met je eens. Ik voel me altijd zo onwennig op dit soort markten. Hou er niet zo van. Heb zelf met mijn spullen ooit op een kunstmarkt gestaan. Ook niet mijn cup of tea.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het viel me niet eerder op, misschien is het al heel lang zo. Wel op tweede feestdagen. Dit was ook niet mijn ding, ik had eerst een heel erg sarcastische tekst geschreven, maar heb dat weer weggehaald en afgezwakt. Te 'posh' en te duur. Net als kunstmarkten, denk ik.

   Verwijderen
 8. Hi Judy, ik vind het niet vervelend dat er winkels open zijn. Ik woon in de grootstedelijke omgeving en hier wonen ook veel mensen die geen christelijke feestdagen vieren. Zij open hun winkels ook tijdens de feestdagen maar zijn op een ander moment weer dicht. Ik ben eigenlijk niet anders meer gewend sinds ik in Londen heb gewoond, daar was de 24-uurs economie begin jaren 90 al een feit. Supermarkten die om 23.59 hun duren sloten en ze om 00.01 weer openden (dat was een dingetje om een of andere wet te omzeilen). Brocantes en kringloopwinkels, ik vind ze vreselijk!! Mijn man smult ervan en vindt vaak mooie dingen (die ik dan ook mooi vind, dat dan weer wel). Maar dat geslenter....... brrrr!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervelend nee, ik ben ook niet christelijk, maar ik vind het niet nodig. Ja in Engeland is dat anders.
   Ik hou wel van kringloopwinkels, ook rommelmarkten, voor precies dat ding dat je nodig had en wat een ander wegdoet. Maar dit was niet mijn ding, te duur.

   Verwijderen
 9. Ik hou er ook van. Meestal alleen om te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kunt het al zien hoe alles ten toon gesteld is, veel te mooi. De Franse spuuletje liggen altijd op tafeltjes die door de verkopers zelf meegenomen zijn. of gewoon op een doek op de grond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, die brocantemarkt bij jullie in Frankrijk was VEEL leuker!

   Verwijderen
 11. Het ziet er inderdaad leuk uit, jammer van het prijskaartje. Qua drukte valt het ook nog wel mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Right up my alley , I love brocante, thrifting and flea markets with old stuff !

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.