Pagina's

16 april 2022

paas­dingetjes...Pasen loopt bij mij dit jaar niet geheel synchroon met de officiële kalender. De paastakken stonden al een week. Ze lieten hun katjes vallen en ik verhuisde de vaas naar het balkon, een spoor van groen door het huis achterlatend. Tot mijn grote verrassing waren de takken gaan wortelen in de vaas. Ok, dacht ik, ze willen blijven. Geen probleem!

Kijk, hier staan ze in hun nieuwe pot. Ik zal ze misschien een beetje moeten snoeien. Bonsai paastakken. Voor volgend jaar.
De potten die ernaast staan lijken nog niet veel, maar als je goed kijkt zie je al nieuw leven. Veelbelovend. Dat vind ik zo leuk aan vaste planten. Ze lijken verdwenen in de winter, maar als je het al bijna opgeeft vertonen ze tekenen van nieuw leven. Hoe Pasen wil je het hebben?
Er zitten schattige paarse bloemetjes in de hondsdraf, en ik kreeg een aardbeienplantje.

Wij - zoon, vriendin en ik - vierden vrijdag onze verjaardagen met een paasbrunch. Nou ja, high tea. Ook al 'out of sync' met de werkelijke data. Zoon en vriendin eten vegan en ik glutenvrij. En dat was met de kerst een stevige puzzel. Maar daar draaien ze bij Sync Ok, een lunchroom in de buurt, hun hand niet voor om, ze doen niet anders. En het was heerlijk! Dus een beetje reclame mag wel, vond ik, want wat zij doen is best bijzonder.

En nu, afkicken van de chocola!
Fijne Paasdagen!


28 opmerkingen:

 1. Klinkt heerlijk allemaal. Helaas er is zoveel te snoepen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw Hondsdraf lijkt verdacht veel op een glechomia... https://i.pinimg.com/originals/3c/68/8b/3c688b1e2d2d0819a9df8b79ab04cc1f.png. Fijne Paas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij bedoelen wij hetzelfde: bonte hondsdraf. Kijk maar hier: https://www.tuinadvies.nl/artikels/glechoma_hederacea_variegata_hondsdraf

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat de katjes zijn wortelen. Nu heb je elk jaar gratis katjes op balkon. Leuk!
  Ja, dat is zeker leuk bij vaste planten. Dat ze elk jaar weer terug komen.
  Pasen en de andere feestdagen zijn tegenwoordig meer vreetdagen geworden.
  Hier ook na pasen stoppen met snoepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, leuk hè. Ben benieuwd hoe groot ze worden, ik zal ze wel in toom moeten houden. Nou, dat eten deden we gisteren, pff, overdosis chocola. Ik hou het verder sober qua eten met de paasdagen.

   Verwijderen
 4. Nog van harte. Het ziet er naar uit dat wij weinig thuis zullen eten met de paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat ze wortelen die takken. Ze zijn ook mooi. En wat lekker ziet dat alles er uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne pasen Judy. En die paasronkels. Tientalle jaren geleden groeiden ze bij mij uit tot een complete kronkelwilg in mijn tuin. Zo leuk. Succes ermee. Ik krijg zo zin me er ook weer op te storten. Toch komt er nog maar weinig van dat soort activiteiten. Ach maakt niet uit. Er komen altijd wel weer andere dingen voor in de plaats met een creatieve geest he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijne Pasen, Elly! En dan kies je gewoon een ander creatief ding om te doen.

   Verwijderen
 7. Daar staan die wilgentakken wel om bekend hoor.. die wortelen héél gemakkelijk in een vaas! Het kan wel heel groot worden, dus niet te kinderachtig met snoeien hoor! ;-) (al moet je wél uitkijken dat je de 'kronkel' er niet uitsnoeit natuurlijk)
  Goh nou, dat is fijn zeg als ze daar zo mooi rekening mee kunnen houden, met al die verschillende diëten. Dat was een fijne verjaardagsviering.. goed zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het nog nooit zo meegemaakt, die wortels in de vaas. Nou heb ik vier takken in één pot gestopt, dat is missfhien geen goed idee. Ik kijk het even aan, ik wil niet dat ze heel veel groter groeien.
   Dat lekkers was heel bijzonder, maar dat doen ze dus: alles wat ze maken is alternatief. Knap vind ik dat. We hebben onbezorgd genoten!

   Verwijderen
 8. Wat een prachtige vaas heb je staan. Heerlijke kleuren, geel met vlinders.
  Verder ben je maar weer druk met je planten, het is er heerlijk weer voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van de kringloop, die vaas! Ik wou dit jaar niet zo veel doen op mijn balkon, maar ik kweek al weer bloementuintjes.

   Verwijderen
 9. happy birthday :) your branch is pretty and it's going to give you some joy on your balcony. Hope you are enjoy the Easter weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Buur van verderop snoeide hun paastakkenboom en ik heb een bos takken meegenomen maar die schoten zo snel uit dat ze in hun bak zijn gebleven. Uiteindelijk wordt het weer een boom. Gefelici het ziet er heerlijk uit! Ik kocht bewust geen paasbrood- of chocola kreeg een zak en die smaakte me ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat ze in toom willen blijven in die pot. Kan voorlopig geen chocola meer zien, eerlijk gezegd.

   Verwijderen
 11. Ik vind de vaas waar je de paastakken in hebt ook prachtig! En mooi inderdaad hoe vaste planten laten zien dat er leven is, ook als het soms niet zo lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er zitten zelfs al bloemetjes in je aardbeienplantje! Zo ver is het hier nog niet. Nog van harte gefeliciteerd - wat fijn dat er zo'n restaurant is waar met alle 'smaken' rekening wordt gehouden. En pas op met die kronkeltakken... ik zette ooit 1 takje uit een paasstukje, dat wortels had gekregen, in de voortuin van de Metsustraat. Geen idee of de boom die het werd, er nu nog staat... maar het 'takje' groeide als een gek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met dat in gedachten staat er nu nog maar een tak in de pot. En nu proberen die in toom te houden.

   Verwijderen
  2. En anders is er vast wel een plekje in de volle grond ergens te vinden... ;-)

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.