Pagina's

26 januari 2023

stiekeme etersIk kreeg voor Sinterkerst zo'n 'vogelvoertaart' cadeau. Ik zette hem op het randje van mijn balkon, zodat vogels er makkelijk bij kunnen en bij onraad meteen weer weg kunnen. Erboven hangt de drukbezochte voedercontainer voor de meesjes. Maar ik had voor de taart niet veel hoop op bezoekers eigenlijk. Bij mijn vorige huis, waar ik een grote tuin met veel vogels had, had een dergelijke vogelvoerkrans aan de schutting niet of nauwelijks bezoekers gehad.

Maar er werd van gegeten. Het eerst verdwenen de appeltjes. Maar ik kon de stiekeme eters niet betrappen. Het moesten grotere vogels zijn, want ik kan me niet voorstellen dat meesjes met zulke appeltjes gaan zeulen. Ik heb hier aan de achterkant van mijn flat merels, kraaien en eksters. En meeuwen ook af en toe. Dus wie zijn die stiekeme eters toch?
Er wordt van gegeten. Kijk maar.
Maar inmiddels zag ik een ekster van de taart snoepen. Dat is best wel een belevenis, zo'n enorme vogel op mijn balkon, zo dichtbij. Veel geflap van kleurige vleugels. Ik schrok bijna net zo erg van hem als hij van mij. Hij wou niet op de foto. Zodra hij maar een beetje beweging zag was hij vertrokken. Inmiddels ligt mijn camera bij het keukenraam. Voor het geval er weer een stiekeme bezoeker komt.

Ik heb wel een ijsbaan voor vogeltjes, dat wel. Maar het dooit overdag, dus 'it giet nog niet an'. 


12 opmerkingen:


 1. Wat leuk die taart, het ziet eğr aantrekkelijk uit. Voor vogels en mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk cadeau. Slim zijn ze, he, vogels? Ze vinden het. Ik ga in het weekend meedoen met de tuinvogel telling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk de tuinvogel telling. Ik heb vroeger wel eens meegedaan.

   Verwijderen
 3. Heel veel succes met het fotograferen van de ekster.
  Ons lukt het niet om ze op foto te krijgen, want inderdaad: bij de kleinste beweging zijn ze (hier 2) weg, de helden.
  Zelf jagen ze steeds de mussen en de mezen weg...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien moet je een paar schaatsles neerleggen? Ha ha. Leuk dat je zoveel vogels op bezoek krijgt. Hopelijk lukt het om een foto van de ekster te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht al dat het een ekster was! Ze zien er prachtig uit, maar pas maar op... ze zijn ook brutaal als ze eenmaal gewend zijn aan je...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voordat je over die ekster schreef, dacht ik dat het misschien gaaien waren.. die zie ik hier veel en die kunnen flink grazen van alles wat de mensen maar voor de vogeltjes neer willen zetten of op willen hangen hehe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaaien zie ik hier zelden. Maar ik heb eksters aan de achterkant en kraaien aan de voorkant van de flat. En ze wagen zich niet op elkaars terrein, want dan ontstaat er grote heibel.

   Verwijderen
 7. Best wel imponerend, zo'n ekster op je balkon. Bij mij snoepen ze uit de pindakaaspot.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed dat je hebt ontdekt wie er van de taart snoept : ) Leuk dat de vogels je lekkernijeen zo waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige taart, ook leuk om zelf te maken als hij op is makkelijk en weinig troep. Ik hou van Eksters. Grappig en lekker brutaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.