Pagina's

14 januari 2023

vrijdag de 13de



Ik begin maar met een vrolijke foto. In de bloemenwinkel is de voorraad hyacinthenvaasjes weer aangevuld. Als je goed kijkt zie je ze staan. En overal worden dingen die aan kerst herinneren opgeruimd. Het uitgebeelde kerstverhaal in de kerk wordt afgebroken. En de kerstbomen naar buiten gesjouwd.




En bij mij thuis is de verwarmingsmonteur zo langzamerhand kind aan huis. Mijn combiketel vertoont kuren. Een al langer bestaand probleem was dat het warme water er soms ineens mee ophoudt. Op vooral zeer ongelegen momenten. En vorige week kwam er iemand naar kijken. 's Avonds nog. Ik zei nog: het mag ook morgen, hoor. Hij was een uurtje bezig. En vertrok met de mededeling: Bellen als het weer gebeurt!

En het gebeurde weer. Er kwam vrijdagochtend een ander monteur. Een oude bekende van de onderhoudsbeurten. Er moest iets doorgespoeld. Ook een uurtje bezig. En: ik heb er vertrouwen in dat het nu goed is! zei hij bij vertrek. 

Maar nu was er een ander probleem: hij zegt 'plof' als hij aanslaat. Best wel hard. Heel vervelend om daar achter te komen om kwart over vier vrijdagmiddag. Als iedereen naar huis wil voor het weekend. Maar wil ik hier het hele weekend mee leven, met die 'plof'? Nee dus, en hij kwam weer. En hij komt maandag nog een keer om iets te vervangen. En de 'plof' is niet erg. Ik weet niet of ik hem helemaal geloof. Maar ik ben wel blij dat ze komen als ik bel. 

Dat was vrijdag de dertiende voor mij. En voor jou?


19 opmerkingen:

  1. Ik had al ongeluk genoeg denk ik, dus gisteren niks. Ben bovendien op een vrijdag de 13e getrouwd dus ik had en heb alle vertrouwen in zo'n dag. (Bertiebo)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig maar, want inderdaad: je hebt al genoeg voor je kiezen. Trouwen op vrijdag de 13de, wat dapper. Maar het was een goede dag voor jullie!

      Verwijderen
  2. o jee, wat vervelend. Hoop dat de ketel het weer normaal doet. Wel heel leuk beschreven :-) Leuke foto's, een soort rapportage. Ja, de dagen erna, beetje rare dagen. Op 2 januari was bij onze Jumbo de hele kerst weggeruimd. He, lekker zei het winkelmeisje, weer ruimte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik hoorde het ook in de Hema: blij dat alles weer normaal is.

      Verwijderen
  3. O bah. Hopelijk blijft hij het bolhouden tot maandag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een ellende met die verwarming ketel .Gelukkig komt er wel snel een monteur als je belt,nu die plof nog weg .Wij hebben 3 dagen in de kou gezeten voordat de ketel werd gerepareerd ,sinds kort nu een vervelend getik en gedoe in de leidingen en ik word er kriegel van .Gisteren gelukkig een normale dag .
    Gr Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, dat is niet leuk, Elisabeth, drie dagen in de kou. En nu dat geluid.

      Verwijderen
  5. Oei, dat is niet fijn met dit weer, hopelijk blijft hij het doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee, zou het er ook niet op hebben, op zo'n raar geluid uit een verwarmingsketel. De onze is een paar jaar meteen vervangen toen we er klachten mee kregen. Heel aardige vent, die monteur die naar de oude ketel kwam kijken.. 'wat een oud ding!' riep ie hahaha en daarna 'u heeft zeker wel hoge stookkosten?' en toen ik zei dat dat wel mee viel, zei hij 'neee, u heeft héle hóge stookkosten!' met zo'n grijns op z'n gezicht vulde ie dat in op z'n formulier en kregen we niet veel later een nieuwe ketel. En dat scheelde echt wel veel in de stookkosten..! ;-)
    Ik hoop voor jou dat het goedkomt.. niks leuk zulke dingen.. of het nou op een vrijdag de 13e was of een 20e..! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier ook een oud ding. En de monteur hintte ook al op een nieuwe. Ben benieuwd.

      Verwijderen
  7. Wat vervelend zeg. Je mag verwachten dat na zulk uitgebreid onderzoek en handelen de boel weer zou verwarmen. Maar nee, dit was voor jou echt vrijdag de dertiende. Wij hadden een vrij normale vrijdag, oppassen op de kleinkinderen, markt en ‘s avonds een beetje moe op de bank.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gedoe met die ketel hè.
    Ik vind het altijd eng zolang ik niet weet wat er aan de hand is.
    Toch fijn dat ze nog even langskwamen, vrijdagmiddag laat.
    Lag daar n een gouden appeltje bij die fiets?
    Dus toch nog een gelukmomentje op vrijdag 13 ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was zelfs vrijdagavond, goede service. Maar ja, het hielp niet.
      En ja een goud appeltje, wat zeg je dat mooi, toch een geluksmomentje.

      Verwijderen
  9. Nou, dat is inderdaad wel vrijdag de 13e-pech zeg! Vervelend! Maar inderdaad: wel fijn dat ze komen als je belt. Nu maar hopen dat de ketel nog weer geruisloos en naar behoren gaat functioneren. Ik had gisteren niet in de gaten dat het vrijdag was, noch dat het de 13e was... heerlijk! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vertrouw het nooit als installaties vreemde geluiden maken ook al zegt mijn man dat er niets aan de hand is.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.