Pagina's

06 september 2024

warme werkjes



Ik ben al voor het allergrootste deel door mijn grote opruimavontuur heen. Een laatste boodschappenkar vol bracht ik vorige week naar de kringloop. De eerste keer dat ik over opruimen schreef was in 2019. En ik denk dat er intussen geen enkel voorwerp in mijn huis meer over is dat niet door mijn handen is gegaan. Op mijn tafel liggen de laatste dingen die ik nog moet uitzoeken. En als dat gedaan is is de enige klus die nog voor me ligt: fotoalbums digitaliseren. Iets wat ik tot nu steeds voor me uit heb geschoven.  

Ik schiet met die laatste loodjes op mijn tafel niet hard op want er komt steeds iets tussen. 
Bij mijn bezorgde boodschappen zaten in plaats van twee doosjes vier doosjes eieren. Vierentwintig eieren dus. Vergissinkje. Invriezen gaat niet met eieren. Dus deze week stond ik een flink aantal kaasmuffins te bakken om in te vriezen. Warm werkje.  

Of het nou door mijn bakken kwam of het warme weer maar de keukenvloer plakte. Iedere keer als ik er met blote voeten overheen liep voelde ik het. Tot overmaat van ramp zegde mijn donderdagse hulp af de laatste keer voor haar vakantie. Heel onhandig want ik had wel wat op het programma staan voor haar om te doen. En ik kan niet vier weken op een plakvloer leven. Dus dat moet ik dan maar zelf doen. Iedere keer een stukje wat mijn lijf aan kan. Het moet maar. 

Het weer werkt niet mee. Vochtig warm. Geen weer om vloeren te dweilen. Want dan zie ik er zelf ook uit als een dweil. 

Ik ga een muffin eten.


Recept: 

500 gr meel (ik gebruikte amandelmeel, waardoor ze vrij compact werden)
500 gr geraspte kaas (ik nam harde geitenkaas)
4 à 5 eieren (ik nam er 6)
een beetje olie
een theelepel bakpoeder
en een beetje melk (ik nam water)
zout en peper
ev. een beetje cayennepeper

Ik maakte er twaalf bolletjes van, maar kan ev. ook 15. Door de amandelmeel rijzen ze niet erg, met gewoon meel zal dat meer zijn. Ik deed ze in een muffinvorm, die ik invette met olie.

15 à 20 minuten bakken op 180 graden. 

22 opmerkingen:

  1. Geen straf denk ik. Ze zien er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke kamerfoto. Sfeervol en heeeeeeeel opgeruimd. Ik sta nog aan het begin. Naar die plakvloer. Maar wat een heerlijke en mooi uitziende kaasmuffins.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zit dus in mijn vijfde opruimjaar. Het kost gewoon tijd, dat uitzoeken. En ik deed het met tussenpozen.

      Verwijderen
  3. Lekker waren die zeker wel. En hier is de opruimwoede ook al gezakt want ook hier heerlijk alles eens nagekeken en veel weggedaan. En ik heb sinds kort ook een hulp die de dingen doet die ik niet meer kan en is echt fijn. Poetsen met een praatje daarbij echt altijd gezellig met tussen door een bakkie leut of thee. Je gaat echt haar missen als ze niet er is want ze was ook 3 weken er niet en een vervanger wilde ik niet want je raakt toch aan elkaar gewend. Mooie foto ook de eerste.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo gaat het hier ook: poetsen met een praatje. :) Ik had ook geen vervanger gevraagd voor haar 3 weken vakantie, maar dat is nu onverwacht 4 weken geworden en dat valt wel tegen. Maar ja, het is niet anders.

      Verwijderen
  4. Wat zien die er lekker uit! Wij maken altijd Braziliaanse kaasbolletjes vanwege onze Braziliaanse schoondochter, ze brengt altijd het meel hiervoor mee. Vervelend die plakvloer, gelukkig ben je heel ver met het opruimen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ken ze, die Braziliaanse kaasbroodjes! Met tapiocameel, geloof ik. Deze zijn met amandelmeel, en wat compacter geworden.

      Verwijderen
  5. Wat fijn dat je bijna klaar bent met opruimen. Ik zie aankomen dat er als het doorgaat ook na de verhuizing nog spullen naar de switch moeten. Maar dat zien we dan wel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elly, ik kan je nu al voorspellen dat je na de verhuizing altijd met een paar onuitgepakte dozen blijft zitten. :) Geeft niks, opruimen is een doorlopend proces.

      Verwijderen
  6. Eet smakelijk en smakelijk zien ze er ook uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kaasmuffins, nog nooit gegeten, lijkt me lekker, ik hou van kaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kaasmuffins... je maakt me heel nieuwsgierig (ook al eet ik in principe geen kaas en geen eieren, af en toe moet je toch kunnen 'zondigen' - heb je een recept?). Creatief opgelost, al die eieren bewaren op deze manier! Balen van je vloer en je hulp, maar je kijkt er gelukkig erg nuchter tegen aan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb het recept toegevoegd.
      Nou niet zo nuchter, het was even slikken. Ik had gehoopt dat ze de laatste keer voor haar vakantie wat dingen had gedaan zodat ik het alleen maar hoef bij te houden. Nu moet ik echt aan de slag.

      Verwijderen
    2. Ha, dank voor het toevoegen van het recept. En dat het even slikken is als iemand zo vlak voor haar vakantie afzegt, begrijp ik.

      Verwijderen
  9. Goed opgelost en het ziet er heerlijk uit! Morgen nog een plakdagje.. in meerdere opzichten voor jou haha, maar wellicht kun je zondag de dweil wel pakken..! ;-) Voor de rest zou ik me niet druk maken.. en lekker wachten tot de hulp terug is van vakantie. Mijn moeder zei altijd 'als het maar glad ligt en gezellig is.. schoonmaken kan altijd nog'.. nou, bij jou is het sowieso al helemaal opgeruimd..! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik hoop dat de plakdagjes dan over zijn. En die vloer die doe ik dan maar zelf. Je moeder heeft ook wel gelijk eigenlijk, maar ik maakte me even wel druk. Ja, qua opruimen is het hier goed te overzien. :)

      Verwijderen
  10. Voelt het lekker leeg? Digitaliseren bewaren tot echte herfst/winterdagen?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk, een leger en opgeruimd huis. Succes met je vloer, hopelijk krijg je hem schoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er echt te lekker uit! Maar balen van je hulp in huis zeker zo voor haar vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ook al mis ik de zon een beetje, het is toch wel lekker om wat koeler weer te hebben.
    Wat heb jij veel georganiseerd&opgeruimd zeg... Ik zou dat echt ook eens moeten doen en dan meteen een heleboel wegdoen. Het juiste moment moet nog komen denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!