Pagina's

28 augustus 2022

digitaal opruimen



Met de warmte deed ik niet zo veel. Loom. En ik wist niet goed of het door de warmte kwam of door nog een restje herstel van covid. Maar de thermometer zakt weer naar actievere temperaturen gelukkig.
Toch zat ik niet stil. Dat wil zeggen, stilzittend kun je nog een hele hoop doen. 

Het eerste dat ik deed was de bezem halen door mijn Etsy winkeltje. Ik haalde oude dingen eruit en deed er nieuwe dingen in. Dat is altijd veel werk. Eerst het uitzoeken wat wel en wat niet. Dan foto's bewerken om je werk zo goed mogelijk te tonen. En dan is het achter de schermen nog een heel werk voordat alles er keurig op staat. Maar ik ben blij met het resultaat. En ik verkocht weer eens een boekje, waar ik heel blij mee ben.

Verder was ik heel ontevreden met Faceb.ook. Wat ik gepresenteerd kreeg in mijn overzicht, had niets meer met vrienden te maken. Het waren veel mensen die ik uit de schilderblogwereld kende. En mensen die daarop aanhaakten. Die ik niet ken. En ook daar ging de bezem door. Ik heb - ik vind het vreselijk om te zeggen - veel mensen 'ontvriend'. Die onduidelijke mensen. Waarvan ik dan jarige achterneven en poezenfilmpjes kreeg te zien. En na mijn eerste ongemakkelijke gevoel bij de daad en het woord 'ontvrienden' ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. Want wat ik nu over heb, zijn mensen waar ik echt iets mee heb. 

Heb jij wel eens mensen ontvriend?


27 opmerkingen:

  1. Ja, maar je inspireert me tot een nieuwe ronde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb mensen geblokkeerd. Ik ben ook geregeld bezig met digitaal herschikken op de sociale media. Inderdaad wat een werk, de Etsyshop. Ik wil ook steeds veranderen, maar de hoeveelheid werk houdt me tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, blokkeren had ik ook gedaan. Maar die mensen heb ik nu verwijderd. Omdat ik denk dat ze mij ook niet zullen missen.
      Ik heb lang nagedacht over mijn Etsy shop. Dat was nog het meeste werk. En voor het achter de schermen werk, daar moet je een dag voor gaan zitten.

      Verwijderen
  3. Nou, dan was ik iets drastische bezig. Ik heb faceboek gewoon opgegeven.
    Nu zit ik alleen instagram (2x) en pinterest (glutenvrij kookhoekje).

    Gr. Renske
    www.prutzooi.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaas heb ik mijn zus ontvriend en geblokkeerd. Ik kreeg steeds haar account rechts te zien,dat was akelig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat snap ik. Dat zal best moeilijk zijn geweest.

      Verwijderen
  5. O jeeee # ik kan het niet eens spellen.😁 Ik doe daar tot nog toe niets mee. Moet ik me ook eens mee bezig gaan houden. En ontvrienden. Dat is misschien een goed idee.
    En al die automatische dingen die van ontvrienden ontvreemden maken moet ik ook eens in mijn i stellingen veranderen want dat kan knap verwarrend zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toevallig heb ik dat ook afgelopen week gedaan. Op zijn tijd digitaal opruimen is heerlijk. Gisteren had ik het er nog met mijn man over dat facebook me niet meer zo boeit. Ik kijk er steeds minder op. Twitter heb ik verwijdert want daar keek ik al bijna niet op en Instagram vergeet ik vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed klusje voor warme dagen. Ik hield me toen met een betere rubricering van de foto's bezig. maar met die FB vrienden moet ik ook nog eens iets.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goeie klus! Met mijn foto's moet ik ook nog één en ander doen.

      Verwijderen
  8. Jazeker ik heb veel mensen ontvriend en ik moet zeggen: ontvrienden klinkt beter dan verwijderen, daar kreeg ik helemaal rare gedachten bij.
    Ik had me voorgenomen om het één keer in het jaar te doen, maar...vergeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Ik vond het zo onaardig om iemand te ontvrienden. Ik blijf het een rotwoord vinden, dat wel.

      Verwijderen
  9. Ha Judy, nu lukt het wel (ineens) om te reageren... (nu nog even uitzoeken waarom ik geen updates meer van je krijg). Ik 'ontvriend' regelmatig mensen op FB. Dan laat ik me toch weer verleiden door iets of iemand die ik amper ken, maar nee, ik heb nu alleen nog contacten daar met mensen waar ik echt iets mee heb. En ik zit in een paar groepen waar ik echt iets AAN heb (een handpangroep bijvoorbeeld, erg inspirerend!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De raadselen van Blogger! Heel vervelend.
      Ik kreeg je berichtje en heb je teruggemaild. En ik hoop dat dat goed ik gegaan.
      Die updates via de mail, die niet meer komen, komt omdat Feedburner die dat verzorgde ermee is gestopt. Ik zoek naar een alternatief. Dus het klopt dat je geen updates meer kreeg. Ik zal dat ding in de zijlijn weghalen, want die werkt dus niet meer. Je hoort wel wanneer ik daar een oplossing voor heb gevonden.

      Verwijderen
    2. We hebben weer contact :-) Gelukkig maar. Als Feedburner of Blogger of andere entiteiten moeilijk gaan doen, lossen we het zelf wel op!

      Verwijderen
    3. Gelukkig! Ook een pak van mijn hart, want ik vroeg me ook al af. Goed om het uitgesproken en opgelost te hebben!

      Verwijderen
    4. We zijn niet 'ontvriend' hier, hihi

      Verwijderen
  10. Ik zit op Facebook maar doe er bijna niets mee. Ook niet op instagram, Twitter of Etsy . En ik vind het heerlijk rustig zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk! Twitter trekt me helemaal niet. En over Instagram moet ik nog bezien hoe dat bevalt.

      Verwijderen
  11. Geen Twitter, geen Instagram en weinig Facebook waar ik in Corona tijd mensen ontvriend heb, die hadden wat vreemde indeeën. En ontvrienden doe ik nog weleens, ik hoef niet teveel 'aanhang'. Lekker rustig, ik hoef al dat geleuter niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, geleuter. Ik had schilderblogvrienden uit Amerika, die voor Trump waren. Die heb ik destijds ook ontvriend.

      Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.