Pagina's

16 augustus 2022

ramptoeristIk voelde me meer ramptoerist dan persfotograaf, toen in vanmorgen vroeg ging kijken bij de brand in de Deventer binnenstad. Hij was gelukkig al geblust. Maar toch indrukwekkend als je ziet hoeveel auto's van hulpdiensten en mensen erbij betrokken zijn.

Ik hoorde het op het radionieuws om 7 uur. En toen ik op internet las waar het was ben ik gaan kijken. Vijf minuten lopen van mij vandaan. Er waren op dat vroege uur nog niet veel kijkers. Er schijnen helicopters actief te zijn geweest, werd mij verteld. Enfin, ik heb niets gehoord vannacht. 

Maar je schrikt toch wel als je zulk nieuws hoort. Brand in die oude panden met al die oude materialen, dat grijpt snel om zich heen. En met deze droogte misschien wel meer. 

Zomaar wat foto's.De brand was in de panden achter de kastanjebomen.
De laatste foto is helaas bewogen. Maar ik wou hem toch plaatsen. Omdat we blij mogen zijn dat er zo veel mensen klaar staan bij noodgevallen. En dan verdienen ze na de klus ook een rustmoment.

17 opmerkingen:

 1. Ik heb de helicopters gehoord toen ze overvlogen en gezien vanaf de zolder, voor 5.30 uur. Wist toen nog niet van de brand. Gelukkig kunnen blussen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, gelukkig. Ik heb sirenes gehoord vannacht, maar er niets bij gedacht.

   Verwijderen
 2. Ja dat is heel bijzonder. Ik heb ook al eens geschreven over de hulp die we kregen bij een auto-ongeluk. Heel snel en ook buitengewoon lief en meelevend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moest meteen aan jou denken,toen ik het hoorde op het nieuws

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En jij niet alleen, ik kreeg al appjes van mijn hele familie.

   Verwijderen
 4. Nou, zéker dat we blij mogen zijn.. met al die mensen van de hulpdiensten die dat gevaarlijke en vaak trieste werk willen doen. En dan heb je dus lui die hen daarbij hinderen (in het 'beste' geval) of zelfs aanvallen.. ongelofelijk!
  Brand in van die oude panden.. je moet er niet aan denken.. dat kan zó snel overslaan, zo dicht naast elkaar en dan heb je een enorm probleem in die mooie oude binnenstad. Gelukkig waren ze het snel de baas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allemaal stro en droog hout in die oude panden. Op facebook zei iemand: de vijfde grote brand in 12 jaar in de binnenstad. In de 9 jaar dat ik hier woon weet ik er van vier. Dit was aan de Brink en de eerdere twee ook, o.a. het Koekhuisje. Maar als er brand is in de kleinere straatjes is het een hele toer voor de brandweer om erbij te komen.

   Verwijderen
 5. We mogen inderdaad blij zijn met alle hulpdienstmedewerkers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook grote bewondering voor al die mensen, die zich inzetten in noodgevallen. Ik vind het helden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd indrukwekkend wat en wie er allemaal te hulp schieten. We kunnen hen niet dankbaar genoeg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik las het op teletekst en dacht meteen aan jou. Wat een toestand zeg, mooi dat de brandweer en andere hulpverleners er zo snel bij waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig wat die hulpverleners doen. En ze gaan door terwijl hen het werk soms moeilijk gemaakt wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja ik hoorde het op tv en moest meteen aan jou denken. Vlakbij dus

  BeantwoordenVerwijderen
 11. een geluk dat de hulpverleners bestaan

  niet te begrijpen dat sommige hun soms lastig vallen

  prettige dag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. always interesting to observe human nature ... that people are drawn to things like this and can't help themselves but watch it all unfold - there was a group setting a fire in the woods near me last weekend and I called the fire service out, they dealth with it quickly.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Setting fire in the woods? Really? Good you called the fire service!

   Verwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.