Pagina's

05 september 2022

een oude margrietIk vond ze bij het opruimen, en ze lagen klaar om te bekijken waarom ik ze toch ook weer bewaard had. Een oude Margriet en een oude Libelle. Beide uit 1990. Twee en dertig jaar oud. Pff. De adresplakker van de bladenman zat er nog op. Mijn moeder had een abonnement op de Margriet en mijn tante op de Libelle. En elke week werden ze omgewisseld. 

Dit is de Margriet, nr. 37, 7-14 september 1990. En ik weet wel waarom ik hem bewaarde. Er stond iets in over Londen. En ik wilde de adresjes bewaren die erin stonden. Maar als ik nu kijk zijn het vooral de meest toeristische plekken zoals Harrods en Covent Garden. Die zullen er nu vast toch wel anders - meer 21ste eeuw - uitzien dan toen. Het ziet er toch wel erg gedateerd uit. Olde Worlde. Bestaat Harrods nog?
Heel toevallig stond er ook een artikel in over Raisa Gorbatsjov. Deel 2 van een serie artikelen, naar aanleiding van haar biografie geschreven door de Duitse journaliste Urda Jürgens. Vorige week overleed haar man, zijzelf overleed in 1999.
Maar verder staat het blad vol met mode. Zo jaren negentig! Brede schouders, heel veel lagen, sjaaltjes. En de goede oude Frank Govers. Kijk maar. (klik op de foto om groter te zien)

En dan dit: Nog geen rimpels, nog geen grijze haren... EN TOCH AL OMA. Dat vinden we tegenwoordig toch helemaal niet gek meer. 
En natuurlijk de wekelijkse rubriek: Margriet weet raad. Verliefd op een andere man... ziekenfonds... onze dochter wil ons niet zien... problemen problemen.
En achterin de horoscoop. (klik op de foto om groter te zien)
Ik liet jullie een beetje meekijken in de oude Margriet.
De Libelle is een kerstnummer dus daar kom ik tzt nog wel eens op terug.


27 opmerkingen:

 1. Dan borrelen de herinneringen toch op?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Harrods is still very much here :) I worked and lived in central London for 16 years up to the mid 1990s and on trips there now to see friends I can tell you it hasn't changed much, Harrods, the parks, theatres and markets still all there :) I used to love receiving magazines like yours as a young girl when my father travelled around Europe I always asked him to bring one back.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Good to know, Betty! Thanks for your comment! I wish I could visit the UK again. One day I will!

   Verwijderen
 3. Wat leuk die oude bladen en wat een ander leven hebben we nu he. Als wij clips kijken op TV van muziek uit onze tijd was alles zo simpel en puur. Zangers met simpele pasjes, wilde je sexy doen deed je 1 knoopje los, scheve tanden, en dan die kapsels. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad, nu moeten we allemaal een filter over onze selfies. Jij ook fijne week, PP!

   Verwijderen
  2. Grappig dat je dat hier noemt. Dat vind ik wel zo ongeveer het ergste (en het meest 'sprekende' van de 'nepcultuur' waarin zoveel mensen leven... dat je van jezelf een soort plastic-perfect-pop moet maken. Zucht. Lang leve de rimpels, de vlekjes en de oneffenheden in het gezicht van een (oud en wijs) mens dat lééft! 😬

   Verwijderen
  3. Ja, en die arme jongeren die zoooo twijfelen aan hun uiterlijk.

   Verwijderen
  4. Nou inderdaad, daar begint het allemaal mee. En dan de groepsdruk...

   Verwijderen
 4. 1990, 32 jaar geleden, wow.........Ik herinner me het model op de cover. Ik kocht van de week een nieuwe Libelle, met mode items voor de komende herfst. Oversized jassen, ik hoopte dat het nooit meer terug zou komen ;-) Ik ben nooit echt uit de sjaaltjestijd gekomen. Blijf het leuk vinden. Mijn moeder en ik wisselden ook de Libelle en de Margriet. Nu koop ik er af en toe nog een.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook hoor, een sjaaltjesmens! Voor elke stemming heb ik een ander sjaaltje. :)

   Verwijderen
  2. Ha, dit vind ik nou leuke details om te weten over jou! Grinnik

   Verwijderen
  3. Dat wist je toch al, van die sjaaltjes? :)

   Verwijderen
 5. Ja Harrods bestaat zeker nog
  Maar ik kom er eigenlijk nooit. En London is sowieso al geleden van voor Corona. Grrrrr! (Bettie)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik las jouw verslagen over Londen altijd heel graag. Wanneer kan het wel, is de vraag.

   Verwijderen
 6. Wat een nostalgie! Hoe leuk, dat je deze bewaard hebt en nu weer tegenkomt. Mijn eerste trouwjurk was er één met schoudervullingen twee keer zo breed als mezelf... vreselijk, als ik die foto's nu terugzie, haha. Ik heb een tijd een leesportefeuille gehad waar beide bladen inzaten. Ik vond de Margriet altijd leuker dan de Libelle. Vooral vanwege Jan, Jans en de Kinderen (en de roode jeweetwelkater). Of stond dat nou juist in de Libelle??? Nou ja, ik kijk nu al uit naar jouw 'kerstnummer'... 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, volgens mij de Libelle, Jan Jans.
   En wat vonden we dat mooi, die brede schouders! Ik dacht gezien te hebben dat dat weer een beetje terugkomt. Moet er niet aan denken!

   Verwijderen
  2. Nee, ik ook niet! (En dus toch de Libelle... )

   Verwijderen
 7. Ik koop voor elke vakantie een Margriet en een Libelle.. maar bewaren doe ik ze nooit.. meestal gaan ze na de vakantie naar m'n zussie, kan zij ze ook nog lezen.
  Wel grappig als je die oude foto's ziet hè.. heel erg een tijdsbeeld hehe.. vooral die mode natuurlijk. Heb indertijd ook wel veel jasjes en zelfs truien met schoudervullingen gehad.. vond dat eigenlijk wel leuk staan hahahaa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat ze nog bestaan, de Margriet en Libelle. Ik lees ze niet meer. Ja die schoudervullingen vonden we toen allemaal mooi. Maar ik herinner me ook dat ik ze op een gegeven moment overal uit heb zitten peuteren.

   Verwijderen
 8. Leuk hè, snuffelen door die oude bladen.
  Die Libelle kan ik me nog goed herinneren .

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gaat de tijd dan toch snel, en wat ziet het er inderdaad toch 'anders' uit dan de Margriet van nu! Terwijl het nou ook weer niet zo lang geleden lijkt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel snel, erg is dat. :) Ik ken de Margriet van nu niet, want ik lees hem niet meer.

   Verwijderen
 10. Volgens mij heb ik die kerst libelle ook nog. Ging vast om naai of knutselpatroon. Ik ga eens zoeken, haha. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal hem vast om die reden ook bewaard hebben. Grappig, Dientje!

   Verwijderen
 11. Wat leuk zeg, zo'n oude Margriet met ons delen. Ik werd gewoon vrolijk van die kleurige mode.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.