Pagina's

26 juni 2024

de schade inhalen



Hè, wat geniet ik daarvan!
Planten kopen op de markt, grote zak biologische potgrond naar huis sjouwen, planten verpotten, de hele keuken vol met aarde..... maar dan heb je ook wat.




De ochtendzon schijnt op mijn balkontuintje. 
Maar dit rijtje was nog niet genoeg. Ik wou een kruidentuintje. En die heb ik nu. Op het tafeltje naast mijn stoel. Tijm, basilicum, munt, bieslook en dille. Allemaal biologisch in biologische grond. Zelf zaaien is misschien leuker maar dit doet daar niet voor onder. Ik hoop dat ik ze in de winter over kan houden. Want dat is het grootste probleem met tuinieren in potten. We zullen zien. 

Eerst een hele zomer lang genieten.  


20 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal heel goed uit! En daar ga je nog lang van genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Charlie reageerde, vergat mijn naam te zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke kruiden heb je staan. Lekker om mee te koken. En waarschijnlijk ruikt het lekker als je even je hand erdoor haalt. Genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat je hiervan geniet, snap ik helemaal Judy!
    Je hebt er ook een tijd op moeten wachten en wat een heerlijke voldoening kun je hebben als je nu naar je planten kijkt...
    Biologische kruiden smaken zoveel lekkerder!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, als ik iets eetbaars kweek op mijn balkon dan wil ik het liefst biologisch. De plant en de aarde.

      Verwijderen
  5. O wat mooi weer en wat zal het lekker ruiken!
    En weer eek gezellig hoekje er bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik geniet met jou mee.. kan hier thuis zelf niks in de tuin zetten, want dat is dan gewoon slakkenvoer.. álles vreten die glibbers op, niet te doen!
    M'n tijm is ook al weg.. de rozenmarijn, die nogal uit de kluiten gewassen is, blijven ze wel af.. die geur vinden ze te sterk... ik vind het heerlijk! Koken ben ik geen ster in.. ik neem aan dat jij die kruiden lekker gaat gebruiken in de keuken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Muntthee, tijm is lekker in veel vlees- en kipgerechten, basilicum bij de tomaten of in de pesto, bieslook in de sla en dille bij de vis. Speciaal gekozen wat ik wel gebruik.
      Ja, rozemarijn schijnen ze niet te lusten, die slakken. Losse takjes bij andere planten zetten, schijnt te helpen.

      Verwijderen
    2. Gooh, wat een goede tip.. dat ik daar zelf niet op gekomen ben.. ga dat als het zo warm niet meer is meteen doen, dat struikje rozemarijn is toch veel te groot gegroeid. :-)
      Ja verstandig om kruiden te kopen die je gebruikt.. mijn tuin is eens overwoekerd geweest met munt, omdat ik daar dus niks mee aan wist te vangen.. ik hou van alle thee, behálve munt hahaha!

      Verwijderen
  7. Het staat ook xo leuk, daar naast je stoel
    https://bertiebo.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat fijn dat je nu ook een kruidentuintje hebt, geniet er lekker van, verse kruiden en zeker biologische zijn zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi balkon met al die planten. En wat zal het lekker geuren met die kruiden. Het overhouden is idd een kunst. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou, wij genieten mee hoor. Een leuke en ook lekker tuintje, daar wordt je toch blij van.

    https://heenenterugnaardeardeche.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk toch. Gewoon even iets plukken bij het koken

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een kruidentuintje, heerlijk. Leuk om te kopen, uitzoeken wat je ook gaat gebruiken, aarde in de keuken, geeft niet, rommel, ja, maar ook genieten. En nu het resultaat, iedere dag gauw even kijken. En dan hoe heerlijk zal alles smaken. Veel plezier ervan verder, Judy.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een gezellig tuintje op het tafeltje naast je stoel. Af en toe even over de planten strijken, dan ruikt het ook nog lekker. En heel slim om te keizen wat je ook echt gebruikt. Toen wij onze volkstuin kregen, stond er heel veel munt. En daar houden we niet van. Dus alles weggegeven. Nu nog bieslook. De rest moeten we weer eens aanvullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Judy your plants as well as your herbs looks like you have a special "green thumb". Unfortunately the squirrels have wreaked havoc with my pots of flowers. Saw one just working busily pulling out the plants and throwing out the soil. Whatever he thought he wanted I hope he found :) . Makes me want to kill them but how could I because they are so darn cute! Hugs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dear, squirrels! No squirrels on my balcony. And no snails too. Only birds. :)

      Verwijderen
  15. Wat zal het kikker ruiken en goed smaken daar bij jou. Veel plezier van en op je gezellige balkon!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.