Pagina's

18 oktober 2018

echt laagOp het nieuws zeiden ze het. De lage waterstand in de rivieren zorgt voor problemen voor de veerponten. Het pontje in Deventer is een voetveer. Daar hoeven geen zware voertuigen op, dus hij vaart nog gewoon.....

Vorige week, toen we de Joodse wandeling deden, namen we dat voetgangerspontje naar de overkant van de IJssel. De aanlegvlonder lag extreem laag, zodat de loopplank ernaartoe behoorlijk steil was.

Je kijkt tegen een stuk kade aan dat normaal onder water zit. Niet voor te stellen dat het water ooit bijna tot de rand stond.

We gingen naar dat terras daar aan de overkant, waar je heerlijk aan het water zit. Bootjes kijken was er alleen niet bij: er varen momenteel geen vrachtschepen. Wel zagen we deze vissers in het midden van de vaargeul. Toppunt van rust.

Ik gebruikte die foto al eerder voor een zeswoordverhaal.9 opmerkingen:

 1. Ik maak me daar weer zorgen over. Ik zie ook alweer veel verdroogde struiken staan. Tijdens de grote hittedagen was er veel aandacht. Nu veel minder. Eerlijk gezegd maag het herfstweer beginnen voor mij. Mist, zachte regen, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken, het is wel verontrustend. De waterstand, ook de grondwaterstand, is nog helemaal niet hersteld van de droogteperiode. En de temperaturen zijn ook nog steeds zacht, het voelt nog niet als herfst, vind ik.

   Verwijderen
 2. We genieten van die mooie nazomer, maar beseffen te weinig dat het zorgelijk is. Wat zal de winter brengen en is het volgend jaar misschien nog heftiger? Echt zorgelijk. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Elly, ja het is niet normaal, het weer. Alles is overal zo extreem. En we weten niet of het blijvend is.

   Verwijderen
 3. Lang geleden dat ik er was, zo jammer dat het zo ver weg is! Bijzondere foto zeker met dat verhaal erachter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, raar dat je zo tegen die kade aankijkt. Dank voor je bezoek!

   Verwijderen
 4. Het is echt zorgwekkend he. Ik ben een beetje bang dat we opeens zoveel regen krijgen dat dat dan weer een probleem is. Aan de andere kant moeten we ons niet teveel zorgen maken omdat we toch niets kunnen veranderen en alles vanzelf op zijn pootjes terechtkomt. Of niet en dan kunnen we altijd nog huilen toch? lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zul je zien dat het straks weer over de rand klotst. En wat dan weer, je kunt er zo weinig aan doen. Lieve groet terug, leuk dat je langs kwam!

   Verwijderen
 5. Seems like drought shows up everywhere. Hope you get much needed rain. Beautiful photos Judy. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.