Pagina's

21 november 2023

de blaadjes zat



Dit hangt er nog aan de boom waar mijn balkon op uitkijkt. En dit ligt eronder. De gemeentelijke bladblazers zijn nog niet geweest. 




Op het schoolplein om de hoek bij het Burgerweeshuis staan twee reuzeplatanen die ieder jaar karrevrachten bladeren laten vallen. Een deel wordt door de kinderen opgeruimd en in een korf gegooid. 




Ik ben het een beetje zat, die uitbundige herfstkleuren. Doe mij nu maar kale bomen en grijze luchten. Even rust aan de ogen. Ik weet dat dat een illusie is. Want nu breekt het seizoen aan van uitbundige kerstversieringen. En ik wil niet. Maar ik weet dat ik straks ook weer aangestoken word en met kerstversieringen aan de gang ga.

Op mijn balkon gooi ik voorlopig nog even bladeren over de rand. 



23 opmerkingen:

  1. Het zal toch nog wel een tijdje duren met dat blad. Hier ligt ook veel, maar de bomen zijn nog lang niet kaal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah neeeee.. dat meen je niet!! Ik word er juist heel erg vrolijk van in deze donkere dagen.. het mooiste dat er is, die prachtige levendige herfstkleuren! En het duurt maar zo kort over een jaar gezien.. gewoon heerlijk van genieten vind ik hoor! (maar ja, we zijn natuurlijk niet allemaal hetzelfde.. ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geniet maar lekker, hoor. Het is gewoon mijn jaargetijde niet. Ik heb er altijd last van, donker en guur. En ik heb nu wel genoeg herfstkleuren gezien. Ik ben van de lente. Maar winter is ook minder erg dan de herfst. Sorry! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik snap je best, de herfstkleuren vind ik wel mooi maar geef mij maar de lente, als alles weer gaat uitlopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is zo mooi, al die kleuren, maar ik heb het gevoel dat het dit jaar uitbundiger is dag andere jaren... Enne voor je het weet, komt de lente weer.
    De hyacinten zijn al weer te koop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja ik zag ze ook al, hyacinthen. Maar ik wacht nog even.

      Verwijderen
  6. Zonet zat ik te genieten van de bladerregen van de perenboom. Wel vegen straks,met regen kan het glad zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo'n bladerdek op de stoepen en in de perken vind ik wel mooi staan, maar het is niet zo praktisch als je er doorheen moet. Ik vind het allemaal wel wat hebben, behalve hele uitbundige kerstversiering. Daar krijg je toch gewoon zere ogen van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet er wel om lachen, Elizabeth. Die kerstversieringen.

      Verwijderen
  8. Judy there is a somber mood that comes our way in November and those bare limbs can be lovely also. The longer I live the more I come to know each season has its own rare beauty. Like you spring is what I adore best. Although autumn is a close second. Take care friend and have a lovely week. As always I so appreciate your posts and visits to me as well. Hugs!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind de gekleurde bladeren wel mooi, maar dan vooral als de zon schijnt. Want zelfs in deze donkere dagen vrolijke ze mij ook echt niet op.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik geniet van de kleuren van de herfst, maar al dat blad … De kale bomen kan ik ook wel waarderen, het is bijna zover. En kerst versiering, tja, met mate hier in huis. Ik merk dat ik dwars word van de gezelligheid, overdadigheid die zonodig ‘moet’. Succes de komende tijd en probeer te genieten. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben heel makkelijk, vind alle seizoenen mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben het ook een beetje zat. Mijn minst favoriete maand is ook de herfst. In mijn wijk zijn al veel bomen kaal. Plataanblad is schitterend, zo groot. Kon ik je maar iets van mijn fijne gevoel bij de winter geven. Het vroege donker worden vind ik de eerste paar dagen erg. Maar dan krijg ik een ritme, met een aantal handelingen maak ik het fijn. Ik hou erg van de bomen met hun takken als kant. De winter geeft mij een gevoel van schoon, sprankelend, wit, helder, in afwachting van mijn favoriete seizoen, de lente.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kijk wel naar de winter uit deze keer. Ik zie bij jou hoe je het gezellig maakt met lichtjes. Dat ga ik ook doen.

      Verwijderen
  13. Mooie titel met een dubbele bodem! Ik heb het gemist, de jaren aan de kust zonder (grote) bomen en zonder herfstverkleuringen omdat al het blad al weggewaaid was... Maak het maar extra gezellig binnen, dat verzacht de hersftblues misschien een beetje...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind die kerstkutsch juist zo leuk. Hihihi

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.