Pagina's

25 juli 2024

woorden­boeken en bloemen op mijn pad



Mijn boekenkast begint langzaam opgeruimd en geordend te raken. Voor sommige boeken heb ik wat meer tijd nodig om te beslissen. En als ik er niet uitkom, dan blijft dat boek nog een tijdje. 

Oorspronkelijk dacht ik dat mijn woordenboeken wel weg konden. Je vindt tegenwoordig alles op internet. Ik kijk veel BBC en soms komt er een woord voorbij dat nadere uitleg verdient. De vertaal app op mijn telefoon geeft soms rare antwoorden. En daarmee was het beklonken: mijn Engelse woordenboek blijft. En ook mijn Nederlandse, voor al die extra uitleg bij woorden en gezegden. Grieks en Latijn mag ook blijven, heb er tenslotte hard voor geleerd ooit. 

Dus dinsdag liep ik met een boodschappenkar vol boeken naar het kleine kringloopje bij mij in de buurt. De winkel is aan de voorkant en spullen aanbrengen moet aan de achterkant van het pand. En ik nam de kortste route langs een achteraf paadje. En de hele weg dacht ik: had ik nou mijn camera of telefoon maar bij me. Dus woensdag liep ik dezelfde route nog een keer. En zie hier de foto's.



Het perk in de Badhuisstraat is een mooi groen stukje in een voor auto's afgesloten straat. Er is altijd wel iets te zien, in ieder seizoen. 

Op de hoek van de straat groeit de pluimpapaver - macleya cordata - met zijn mooie bladvormen tegen de gevel. 
En over een muurtje groeit een passiebloem vol in bloei, zoals je bovenaan mijn blogje kunt zien. Er zit een verhaal aan de passiebloem verbonden, ik schreef er hier over




In de straat om de hoek is ook veel te zien. Een perkje waar een vlinderstruik in bloei staat. 




Sommige huizen hebben een voortuin. Maar waar dat niet het geval is zijn er wat tegels gewipt voor een paar struikjes. Ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien als ze groter worden.

En dan sla ik het paadje achterom in en sta iedere keer weer versteld van de weelde aan bloemen en struiken. 


In een collage een indruk van wat er allemaal bloeit.


Dus je snapt waarom ik nog even terug moest om dit allemaal vast te leggen. 


14 opmerkingen:

  1. Leuk, de woordenboeken blijven. En wat een pracht aan bloemen. Ik merk het ook aan onze tuin, wat een weelde. Jij in het prachtige Deventer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uit een klein plantje van een supermarkt hebben we nu een muur van 4x4 vol en veel bloemen dit jaar, en we zien aardig wat vruchten komen, Dat was vorig jaar veel minder. Ik vind het een lekker klein hapje pitjes met wat vruchtvlees erom zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Groot gelijk om even terug te gaan, voor de foto's: echt de moeite waard.
    En de woordenboeken: Engels, Frans en Duits ( en dan de nieuwste uitgaves) heb ik gehouden, de rest is allemaal weg. Alleen van de puzzelwoordenboeken heb ik een beetje spijt, dus als ik een mooie tegenkom, is die voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat is waar: woordenboeken kunnen verouderen. Je komt ze vast wel weer tegen in een kringloop, de puzzelboeken, hoop ik.

      Verwijderen
  4. Wat een prachtige bloemen allemaal, wij hebben de passiebloem ook, ik vind het zo'n bijzondere bloem.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jij bent goed bezig zeg! Met boeken en bloemen. Wat een mooie route liep je!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig, wat een weelde inderdaad! In Nijmegen hadden we ook een passiebloem langs de schutting. Ik vind het een van de mooiste bloemen die er is...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is toch ook overal mooi voor degenen die het willen zien. Ik ben wel jaloers op je opruimwoede. Zou ik ook moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben al een paar jaar bezig, denk ik, iedere keer een klein beetje. Als je eraan toe bent, gaat het vanzelf.

      Verwijderen
  8. Prachtige wandeling naar de kringloop. Gelijk heb je om nog eens terug te gaan om foto’s te maken. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha ja! dat snap ik helemaal! Het is eigenlijk de voornaamste reden dat ik toch overstag ben gegaan voor een smartphone.. altijd een camera bij je! (behalve als je dat vergeet.. zoals jij blijkbaar deed hahaha)
    Het is een mooie tijd voor bloemen.. er bloeit nu heel veel. Mijn hibiscus in de achtertuin is nog láng zo ver niet als die daar bij jou.. maar de campanulaatjes komen hier ook voor de tweede keer in bloei! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb weer lekker met je meegewandeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik denk dat we al die overvloedige groei en bloei aan al de regen te danken hebben. Laten we er dan maar lekker van genieten en dat deed jij en wij konden meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!