Pagina's

17 april 2020

goedemorgen!



Goedemorgen! De creatieve krijter heeft weer een tekst achtergelaten.  Of hij stond er al en ik had hem niet eerder gezien.....

Op mijn vroege wandelingen kom ik maar weinig mensen tegen. Maar als ik iemand tegenkom, wensen we elkaar goedemorgen. Niet iedereen, maar de meeste mensen wel. Leuk vind ik dat. We zitten in een soort van complot. Een geheim genootschap van vroege wandelaars.

Mijn wandelingen worden steeds groter. En mijn routes anders. Deze keer wandelde  ik door een buurt met statige huizen. Ik zag mooie tuinen en mooie bloesems. En ook krijttekeningen. Langs de Singel liep ik terug naar huis. Wandel je mee?



Bij de IJssel komen de bomen al voorzichtig in blad. En op de stoep is een hinkelbaan gekrijt.




Mooi, hè, die bloesems.




Ik zag wisteria (blauwe regen) al in bloei.






Nog een vleugje paars aan de voet van een boom.
En de paardebloemen zijn al uitgebloeid.




Langs de Singel liep ik terug.




Een kastanjeboom krijgt jong blad.
En het riet wuift me uit. Terug naar huis. Koffie.


12 opmerkingen:

  1. Goedemorgen! lijkt me gezellig om tegen te komen, zo groot op een muurtje. :-)
    Er gaan wel meer mensen gedag zeggen ja.. maar als je met een hond loopt heb je sowieso wel vaak aanspraak en nú eigenlijk juist niét! zal door die afstand komen denk ik.
    Zag met Pasen ook ergens judaspenning bloeien.. dus het zal er de tijd wel voor zijn hehe.. de paardenbloemen zijn erg hard gegaan.
    Was heel fijn meewandelen met jou hoor! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wandel ook graag met jou mee! Ja, dat herinner ik me nog toen ik een hond had: je raakt makkelijk in gesprek met andere hondenliefhebbers. Gezellig is dat, zeker nu in deze eenzame tijd.

      Verwijderen
  2. Prachtige foto's. Wat een heerlijke tijd is de lente. Ik wandel alleen heel korte stukjes. Veel minder dan andere jaren. Mis ik het? Ik mis het vrije, blije gevoel van anders. Ik voel me nog steeds zo down en geschrokken. Voel me het lekkerst thuis. Gisteren maakte ik een kaartenboekje voor een vriendin die morgen jarig is. Mijn eerste kaartenboekje. Ik had maar 3 dagen, want ik bedacht het veel te laat. lente gedichten en lente "stuff". Zo leuk. het voelde als wandelen in het echt. Ik geniet van je prachtige foto's en liefde voor "alles", teksten, de natuur, huizen met bloemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, je hebt gelijk, het vrije blije gevoel is weg. Daarom wandel ik zo vroeg, hoewel ik dat vroeger ook al deed, zo vroeg, voordat de stad tot leven komt.
      Leuk dat je zo creatief bezig bent, dat begint bij mij nu langzaam op gang te komen.

      Verwijderen
  3. Fijn om zo via je foto's met je mee te wandelen. Je ziet weer heel andere dingen dan ik. Het elkaar goedemorgen wensen herken ik ook van hier :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk zo'n Goede Morgen .De kinderen zijn erg druk met stoepkrijt ook hier .En dan die mooie foto's ,de bloesems zijn prachtig maar ze bloeien jammer genoeg maar zo kort .Laten we nu maar genieten van deze mooie dingen
    Fijn weekend Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk die teksten en tekeningen en die blauwe regen is heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gezellig, al die teksten en mooie tekeningen met stoepkrijt. Ik maak er ook foto's van, net als van zandkastelen op het strand.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo leuk dat goedemorgen op de muur! Ik wandel ook vroeg en deed dat ook al vaak voor Corona. Het weer is heerlijk, de omgeving mooi, maar ik voel me ook niet vrij

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Thanks for taking us along on your early morning walk. There's so much to appreciate when you slow down and look:)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat elkaar groeten van vroege vogels herken ik

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.