Pagina's

21 april 2020

bloemen


Toen ik een week met gemengde gevoelens tegen mijn verjaardagsboeket had aangekeken, besloot ik er wat anders van te maken. Ik haalde de bloemen die ik niet mooi vond eruit, en ook een overdaad aan blad. Ik heb een hele verzameling kleine glazen vaasjes, die nu mooi van pas kwam. En pas gisteren gooide ik de laatste bloemetjes weg.
Ik vond op de markt een mooie vervanging:
mijn favoriete bloemen..... lathyrus. Ik associeer die bloemen met mei/juni, maar ze waren er al. Schilderen, schilderen, die prachtige kleuren.Ernaast ligt een stukje huisvlijt dat ik gisteren maakte. Van materialen die ik bewaarde, en terugvond in één van de dozen die ik laatst opruimde. De kleuren passen precies bij de lathyrus. Het is een hoesje voor mijn nieuwe tarotkaarten. Want ik heb een online cursus tarot besteld. Tijd genoeg nu. En voordat ik mijn neus in die cursus ga steken vond ik dat die kaarten een mooi bewaarhoesje verdienden. Maar nu eerst: schilderen, schilderen, die mooie bloemen voor ze uitgebloeid zijn.

17 opmerkingen:

 1. Zo doe ik dat ook altijd met boeketten. Ik verdeel ze na een tijdje over kleine vaasjes. Soms vind ik dat stiekem nog mooier ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stiekem ook. Was eigenlijk nog nooit eerder op het idee gekomen. Leuk dat jij dat ook doet.

   Verwijderen
 2. Wat inspirerend allemaal. De bloemen, nu zo mooi. En het hoesje, wat mooi en de cursus, heerlijk. Heel veel plezier in het volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, Geri. Ging jij ook niet iets met tarot doen?

   Verwijderen
 3. Dat is wat ik ook doe met boeketten die niet helemaal mijn smaak zijn. Het blad vind ik juist altijd wel mooi. En als je dan overal iets neerzet, lijkt het ineens ook nog veel meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, ik ga het vaker doen. Zo vaak krijg ik geen bloemen hoor. Dit was zo'n standaard boeket van een bezorgbloemist.

   Verwijderen
 4. Ik vind die boeketten van tegenwoordig, die zogenaamde veldboeketten met bloemen uit alle seizoenen bij elkaar en dan vaak van alles maar eentje, gewoon echt niet mooi.. en daar kun je eigenlijk ook niet echt mooie kléíne boeketjes van maken. Maar als ik weer een zo'n boeket krijg ( zoiets zou ik voor mezelf nóóit kopen!) ga ik daar toch eens naar kijken..! ;-)

  Oooh zó mooi lathyrus.. mijn oma was er al gek op, m'n moeder ook en ik vind ze ook geweldig.. heb ze vaak in de tuin gehad.. en die zalige geur!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was zo'n bezorgboeket. Veel blad en een paar bloemen. En dan van die chrysant-achtige bloemen die maar duren en duren, en die ik dus niet mooi vind. Die kleine vaasjes bevielen me beter.
   Ja, lathyrus, heb ze ook wel eens in de tuin gehad.

   Verwijderen
  2. Mijn moeder had echt een hekel aan van die boeketten met zóveel blad.. ik wil blóémen zei ze dan altijd.. zonde van je geld al dat opvulsel hehe. Voor haar kocht je beter twee bossen bloemen die je dan door elkaar liet schikken, dan zo'n boeket. En eigenlijk ben ik wel precies hetzelfde haha. Maar chrysanten vind ik ook wel mooi hoor! :-)

   Verwijderen
 5. Ik hou niet van boeketten op rozen na ook nog allergisch trouwens. Smaken verschillen, overdadig groen is geldklopperij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, als je iets krijgt, heb je niets te kiezen. Het was lief bedoeld, dus ik heb er nog een week naar gekeken, voordat ik het deconstuctureerde.

   Verwijderen
 6. Zo geniet je zoveel langer van een boeket. En straks van je schilderkunst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellig blog .Zo leuk die kleine vaasjes en ik gebruik ze ook regelmatig om een leuk ''hoekje'' te maken .En ohh Lathyrus zo mooi en ze ruiken zo lekker .Zelf heb ik al een paar jaar een grote ''struik'' via de tuin van mijn buur vrouw ,mooi zacht roze maar helaas geuren ze niet .Mooi dat hoesje wat je gemaakt hebt .Geniet maar lekker van al dat moois

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige lathyrus. Helaas ben ik ook hier allergisch voor. Maar we zaaien ze ieder jaar, want mijn opa had ze altijd in zijn tuin en als ze buiten staan kan ik er toch van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niet alleen je bloemen zijn mooi,je foto's er van zijn prachtig

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.