Pagina's

21 augustus 2023

drie generaties beren



Op de foto zie je links de beer die net zo oud is als ik - in het midden de drie beertjes van mijn zoon vroeger - en rechts het nieuwe wasbare beertje dat binnenkort naar mijn pasgeboren kleindochter gaat.
Want ja, ze is nu al tien dagen oud, kleindochter L.

Er doet zich een dilemma voor waar ik al een tijdje over heb nagedacht. Hoe blog ik over deze nieuwe loot aan de familiestamboom? Er komen op blogs die ik volg regelmatig kleinkinderen voorbij met foto en al. Die mensen hebben daar geen probleem mee kennelijk. Soms zie ik babyfoto's waarbij het gezichtje vervaagd of verborgen is. Weer andere mensen, zo kwam ik laatst ergens tegen, geven het kindje een bijnaam, zodat het niet met de echte naam op het blog staat. Allerlei varianten zie ik op blogs voorbijkomen.

Ik ben altijd heel terughoudend op mijn blog. Met foto's van mezelf, en met foto's van anderen. Ik gebruik wel mijn eigen naam, dat heeft ook met mijn schilderwerk te maken. Het zou gek zijn om dat onder pseudoniem te doen. Maar er zijn ook mensen die wel foto's van zichzelf plaatsen maar niet hun naam. Dat kan ook. Hoe dan ook, ik hou maar mijn eigen blogprivacy aan. 

Ik krijg elke dag de liefste en mooiste foto's en filmpjes geappt. Maar die laat ik hier dus niet zien, heb ik besloten. Hoe groot ook de verleiding om dat toch te doen. Want het is natuurlijk het mooiste en liefste kindje van de hele wereld!

33 opmerkingen:

  1. Natuurlijk is zij de liefste en de mooiste. Van harte gefeliciteerd, Judy. Ik ervaar oma-zijn als een groot geluk en dat gevoel wens ik jou ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zonder foto's kun je toch ook vertellen,hoeveel je van die kleine geniet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat lijkt me ook. Het is geen kritiek op hoe anderen het doen, hoor.

      Verwijderen
  3. Wat heerlijk dat je oma bent geworden. Ik wens je heel veel geluk toe. Wat de foto's betreft; misschien aan zoon en schoondochter vragen? Mijn maatstaf is, en dat is misschien niet helemaal de goede als er op FB steeds foto's verschijnen dan zet ik ze op mijn blog. Veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah Judy, wat leuk! Gefeliciteerd met je eerste kleinkind, en met jouw nieuwe status van oma-zijn! Ben erg benieuwd hoe dit jouw leven gaat beïnvloeden. Misschien kun je eens een mooie aquar-L van haar maken, zodat we toch een beetje een beeld krijgen ;-) Foto's plaatsen zou ik niet doen. En wat een leuke generatiefoto. Die van jou, zonder oor... kapotgeknuffeld? 😍 (ik ben dol op dit soort oude beren, waarschijnlijk omdat mijn moeder ooit MIJN kapotgeknuffelde oude beer tijdens een vakantie in de vuilnisbak heeft gegooid. Jeugdtrauma hoor...)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ach jee, jeugdtrauma, ja wat sommige dingen betreft heb ik dat ook. Maar niet over deze beer. :)

      Verwijderen
  5. Je bent oma?...... een kleindochter?.....Wat een mooi en lief nieuws. Van harte gefeliciteerd. Ik denk dat het verhaal van de beertjes echt heel mooi verteld over "jullie" en de nieuwe loot aan de stamboom. Goh, Judy.... wat een gebeuren, he?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, een heel groot gebeuren. Dat zet je wel aan het denken over leeftijd, hè.

      Verwijderen
  6. Hartelijk gefeliciteerd met je kleindochter!
    Leuk gedaan zo met de beren, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oooh ze is geboren! Wat leuk.. van harte gelukgewenst aan de kersverse ouders en oma natuurlijk! :-)
    Iedereen moet dat inderdaad zelf weten.. ik probeer met fotootjes van anderen ook terughoudend te zijn.. als de ouders dat zelf ook zijn op hun social media zéker. En je leest ook vaak die enge verhalen in de krant van mensen die dat soort fotootjes die ze van internet plukken misbruiken voor hun eigen gerief.. daar moet je toch niet aan dénken hè! Dus gewoon doen waar je je goed bij voelt hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met je eerste kleinkind. Wat leuk Judy.
    Gr. Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met je kleindochter. Oma zijn is zo speciaal, ik wens je veel liefde van en met haar. Wat betreft foto's: je kunt het natuurlijk aan je zoon vragen. Mijn kinderen vinden het niet erg als ik foto's plaats. Dus dat doe ik af en toe op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Mieke! Ik doe het maar zo, maar misschien verandert dat in de loop der tijd.

      Verwijderen
  10. Van harte gefeliciteerd met je kleindochter. Alles goed met iedereen? Mooie beren familie, die van jou en je zoon zijn goed bewaard. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij doet met tonen van foto’s en verhalen over familie op social media, maar ik ben ook behoudend net als jij. Van 1 achterneefje wordt heel veel gepost op FB, of dat zo fijn is. Je doet wat goed voelt en veranderen van mening kan/mag altijd. Nogmaals gefeliciteerd en ga lekker geniet van dit mooie kleine mensje. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Van harte gefeliciteerd met je kleindochter! En dat je nog de beer van jezelf hebt is wel heel bijzonder, leuke berenfamilie zo bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dankje Janny Ja, nooit willen wegdoen, de oudere beren. En altijd goed bewaard.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Reacties
    1. Inderdaad, jij doet het ook niet met je kleindochter.

      Verwijderen
  14. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je kleindochter. Het is absoluut een verrijking van je leven. Ik wens hè een heel vreugdevol omaschap toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk een kleindochter, van harte gefeliciteerd.
    Mooi ook de oude beren en dan vooral die oudste, een flink
    formaat voor een klein meisje.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe titel en de geboorte van de kleindochter (en eigenlijk ook van de oma). We snappen zo ook wel dat je blij bent en gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gefeliciteerd met je kleinkind! Wat heerlijk voor je om oma te zijn! Geniet ervan en hou de foto’s privé, wij weten wel dat ze het mooiste kindje van de wereld is. Hopelijk mag je af en toe oppasoma zijn en dan als trotse oma achter de kinderwagen in de herfstzon wandelen. Gelukkige tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh Judy - congratulations on your new granddaughter. Loved seeing your bear as well as your son's. I get your point Judy and I as well try to respect my loved ones' privacy. Hope you are enjoying this new addition to your family. Hugs!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. O wat leuk Judy. Gefeliciteerd. Ga er maar heerlijk verder van genieten. De tekstjes over die oma kind gebeurtenissen zijn ook al leuk te lezen zonder foto s of details

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gefeliciteerd met je kleindochter Judy. Wat een groot geluk! Ik vind dat nog steeds terwijl de oudste al 19 jaar is. Kleinkinderen, het verrijkt je leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dankjewel allemaal! Heel bijzonder gevoel is het.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Geweldig, een kleindochter! Gefeliciteerd hoor, het is zo'n mooie ervaring om oma te worden/ te zijn... En gewoon je gevoel volgen rondom privacy!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.