Pagina's

21 mei 2021

de ijssel de ijssel de ijssel ♫♪Kijk, dit was alweer een maand geleden. Ik dacht nog zeeën van tijd te hebben om die te posten, deze foto, maar voordat je het weet zijn we al weer een maand verder. Spiegelglad water, lieflijke wolkjes.

Water blijft fascineren. Vroeger..... in Vlaardingen waar ik opgroeide, stond de dependance van onze middelbare school aan de Waterweg. Daar viel wat te zien als de les niet boeide. En als er een bijzonder schip voorbijvoer, bijvoorbeeld 's werelds grootste mammoettanker, dan stonden leerlingen én leraar voor het raam. En in de pauze naar de kade wandelen om je boterham op te eten. Die kade die ook wel eens ondergelopen was. Ik herinner me de geur weer van die plek.

Enfin, hier geen mammoettankers. Gelukkig. Het valt ook niet te vergelijken. Maar wel net zo fascinerend, die watervlakte. Een lieflijke rivier, de IJssel. Met een altijd wisselende uitstraling. 
Gisteren maakte ik op vrijwel dezelfde plek weer een foto. Het water staat hoger door de regen van de afgelopen tijd, en het waait. Vandaag nog harder. 
Al is de plek waar ik een foto maak steeds min of meer dezelfde, het beeld is steeds weer anders. Inspiratie voor schilders, dichters en muzikanten. 13 opmerkingen:

 1. En ik kan je alvast verklappen.. ik nam er ook een fotootje van laatst..! :-)
  Een rivier is altijd anders, hoeveel foto's je er ook van zou maken ja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd wat jij zag en fotografeerde in Deventer. En of ik het herken.

   Verwijderen
 2. Ja water verveelt nooit. De IJssel is prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me heerlijk om aan een rivier te wonen. Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat je daar dichtbij woont. Zo mooi. En je hebt gelijk, altijd anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hè, zo dicht bij de rivier, dat verveelt nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Judy the photos of the water are gorgeous. I can see how one would enjoy eating a sandwich and drinking in the peacefulness of this place. Have a delightful day.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Water blijft toch altijd trekken. Mooi hoor Judy.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aan de bomen is het jaargetijde goed af te lezen. En ja, wonen dichtbij het water is fantastisch! Mooie foto's heb je weer gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je liefde voor water herken ik wel. Voor mij komt de zee na rivier,kanaal of beek.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's! Het heeft zo'n heel andere energie, een traag stromende rivier, dan de zee... Toch houd ik van beide

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zee, dat is water van een geheel andere orde. Ik hou ook van de zee. En het lijkt me geweldig om bij de zee te wonen!

   Verwijderen
 11. Heerlijk om bij water te wonen. Tegenover ons huis is ook water, heel klein vergeleken bij de IJssel, maar er is altijd wat te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.