Pagina's

9 mei 2021

slakkengangAfgelopen week verliep in slakkengang. 
Ik deed mijn gewone dingen. En probeerde de zaadjes in mijn balkonpotten uit de grond te kijken. Maar ook die gaan in slakkengang. Als ik de weerberichten mag geloven, krijgen we nu echt mooi weer. Dat zal hopelijk zowel de zaadjes als mijzelf een schop onder de kont geven. Excusez le mot.

Ik had wel last van de prik..... Moe en misselijk. Geheugen en coördinatie van lik-me-vestje. Drie keer naar de keuken lopen en dan niet meer weten wat je daar wou doen. En dan ook nog je kop koffie uit je handen laten vallen. Het kwam met vlagen, dat was het gekke. Stond ik 's morgens nog fris op, tegen 12 uur kon ik alleen nog op de bank. Of andersom. En na een paar uur verdween het weer. De vierde en vijfde dag waren het ergst. En dat gaf me meteen de geruststelling dat mijn immuunsysteem bezig was. En de prik dus zijn werk deed.

Deze week staat er van alles op het programma.
Er moeten plantjes in grotere potten. Ik kan ze niet allemaal op mijn balkon - formaat postzegel -  kwijt. Een aantal pas ontkiemde plantjes gaan naar mijn zoon, die deze week komt. Verlate moederdag. Wij hechten niet zo aan data.  
En ik heb weer een schilderopdracht. Min of meer. Het heeft geen haast, maar het moet wel gebeuren. Het wou niet echt lukken, met mijn duffe hoofd. Maar hopelijk deze week wel.

Zondagmorgen liep ik weer eens een rondje IJssel. En ik zag van alles onderweg. Loop met me mee.

Aan de IJssel wordt het groener.

Zomaar een detail van de Lebuinuskerk.
En een kijkje in de Sandrasteeg. Waar achter die muur en die mooie poort de blauwe regen begint te bloeien.13 opmerkingen:

 1. Het word hoog tijd dat we eens echt mooi weer krijgen .Ik schrik ervan hoe je reageert op de vaccinatie .Mijn conditie en weerstand zijn al slecht en ik krijg volgende week mijn eerste vaccinatie brr ik zie er tegenop Mooie foto's van je wandeling .Hier staat ook van alles wat nog in potten en manden moet,dus ik moet mezelf ook een flinke schop onder mijn achterwerk verkopen
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O Elisabeth, ik schreef het niet om je te laten schrikken. Dat ik zo op die prik reageer, betekent juist dat de prik wérkt. Mijn lichaam reageert vaker op dingen zo heftig. Maar stel je voor hoe ik op het virus zou hebben gereageerd, dat zou nog veel erger zijn geweest.

   Verwijderen
  2. Ach Judy het ligt niet aan jou hoor ,ik ben gewoon een enorme angsthaas .Mijn man heeft gisteren om 8 in de ochtend zijn eerst prik gehad en heeft nergens last van .Ik mag volgende week zondag ,ik wacht maar af hoe het zal gaan.

   Verwijderen
 2. Ha, ga ik ook nog vertellen dat ik, na de prik, nergens last van heb en me nu afvraag of mijn immuunsysteem eigenlijk wel aan het werk is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zegt meer iets over mijn overactieve immuunsysteem (autoimmuunreacties) dan over de werking van de prik.

   Verwijderen
 3. Die rode brievenbus met fiets dat is gewoon een ansichtkaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets aan gephotoshopt, die muur heeft gewoon die kleur. Maar bij elkaar doet het aan als een foto uit vervlogen tijden, vind ik.

   Verwijderen
 4. Heerlijk, ik ben weer even met je meegewandeld door mijn geliefde Deventer. Dankjewel! En hier kijk ik alles ook uit de grond hoor. Veel gezaaid, maar tot gisteren was het hier gewoon nog koud. Maar het komt goed... ook op jouw balkon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh.. deze had ik nog niet al bijgekeken/lezen.. ook bekende plekjes waar ik afgelopen woensdag fotootjes schoot.. die Sandrapoort bijvoorbeeld.. toen de blauwe regen al wat verder was..! En de rest zul je wel zien strakjes., als ik erover ga posten!
  Jammer dat je toch wat meer last van je prik had dan ik.. maar er zijn er die nog véél meer last hebben en ook die helemaal níks merken.. iedereen reageert anders hè! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.