Pagina's

13 mei 2021

urban details - mooi lelijkSoms is iets mooi van lelijkheid. 
Overal staan fietsen in de stad. Studentenstad. En dan krijg je dit soort plaatjes. Glimmende fietsen tegen verweerde muren. Het heeft toch iets artistieks.
Maar er zijn ook foto's die meer uitleg behoeven. Zoals deze hieronder. 

In langvervlogen tijden, toen ik..... nog op maandagmorgen ontbeet in de He.ma op de eerste etage, keek ik hiertegenaan. Ik kon natuurlijk ook gewoon die mooie Lange Bisschopsstraat in kijken. LB genoemd in de volksmond. Maar ik zag ook dit. Dat stopcontact, of wat het dan ook is, dat er los bij hangt. Daar wordt de kerstverlichting elk jaar op aangesloten, maar niemand die het even repareert. Daar kauw ik dan op terwijl ik mijn croissantje eet. En maakte er een foto van. Niet mooi. Maar ik mis mijn guilty pleasure ontbijtje. En mijn handjevol vaste mede-ontbijters op maandag. Die mis ik ook.

En dit hierboven dan. Geen mooi stukje Deventer. Maar ik maakte toch een foto. Er was iets in dat lijnenspel dat ik mooi vond. En vind.
Nog iets om over na te denken: brievenbussen oude en nieuwe stijl.

Bij de IJssel: onkruid of natuur?

De foto hieronder stond eerder op mijn blog. Ik maakte hem in een smal steegje toen ik terugkwam van een prachtige fototentoonstelling van Charles Niël. En ik vond die barst ineens minstens zo mooi als de foto's op de tentoonstelling. Ik kreeg hem niet in zijn geheel op de foto. Ik moest plak- en knipwerk verrichten, wat me toen niet goed lukte. Maar inmiddels kreeg ik het voor elkaar om er één geheel van te maken. Vandaar dat ik hem nog eens laat zien, de barst. 

Klik op de foto om hem in volle omvang te zien.
Urban details is een serie foto's die niet eerder in een verhaal pasten maar bij elkaar toch weer een verhaal vormen.

12 opmerkingen:

 1. Mooie foto's die echt een verhaal lijken te vertellen. Ik kan me goed voorstellen dat je je Hema ontbijtjes mist trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bovenste foto met de fiets kan zo op een stads-ansichtkaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die bovenste foto is super. Jij hebt oog voor deze details.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Barst. Net een schilderij, ik vind hem mooi ook wat kleuren betreft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, met hoofdletters! :) Ik ben heel trots op 'mijn' barst. :)

   Verwijderen
 5. Prachtige barst inderdaad! En ik mis (soms) de Smedenstraat (daar woonde ik ooit). Fijn dat je me in herinnering even hebt teruggebracht daarheen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat ik je een fijne herinnering bezorgde. Wat grappig, de Smedenstraat is bij mij om de hoek. Zonder nou mijn adres hier te verklappen.

   Verwijderen
 6. Je mag trots zijn op je 'barst' en de bovenste foto is trouwens ook top!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die barst vond ik meteen al heel kunstig.. en eigenlijk nét een aquarel! :-)
  Die vogel op de lamp náást die stekker valt me meer op!
  Vroeger werd er aan de details van de huizen toch oneindig veel meer aandacht besteed hè.. zo'n brievenbus bijvoorbeeld.. dat is toch wel iets anders dan een metalen klepje!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.