Pagina's

11 mei 2021

urban details - stadsmuurAls ik wandel met mijn fototoestel op zak, dan fotografeer ik lukraak wat ik zie. Details vaak. Dat komt omdat ik de stad nu na acht jaar wel denk te kennen. Ik kijk als bewoner voorbij de toeristische dingen. Als je als toerist de stad komt bezoeken, zou ik je aanraden bij het VVV een wandelroute te halen. Of een stadswandeling met gids te doen. Want je raakt niet uitgekeken.

De details die mij opvallen, zijn meer onopvallende dingen..... Die ineens mooi worden als je ze eruit licht. Deze foto's blijven meestal liggen. Ze passen vaak niet in het verhaal dat ik die dag wil vertellen. Maar de komende tijd ga ik juist die foto's hier posten. Om het plaatje, niet om het verhaal. Rubriek 'urban details'. 

Deze foto's zijn samen te vatten onder het kopje 'stadsmuur'. Dat stukje bij de IJssel waar ik vaak langsloop, bij het pontje. Niet alle 'urban details' vallen onder zo'n gemakkelijk thema. Maar dat is voor volgende blogjes.

Urban details is een serie foto's die niet in een verhaal pasten maar bij elkaar toch weer een verhaal vormen.

18 opmerkingen:

 1. Op die manier wandel ik ook meestal, lukraak dingen fotograferen en later zie ik dan wel wat ik gebruik...Strava, of privé...
  Maar wat mooi, deze muurfoto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt er ook echt oog voor. Ik vind Deventer ook zo leuk. Ben er best vaak geweest. Onze kleindochters waren vorige week in de buurt en deden een speurtocht. De kinderen vonden het ook een superleuke stad. Ik kreeg koek uit dat Bussinkwinkeltje op de markt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt, je raakt niet uitgekeken, overal is iets te zien. Ik zie vaak kinderen die een speurtocht doen, leuk is dat! En altijd een goede reden om koek te kopen/eten.

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige foto's. Dat is het leuke van een plek goed kennen. Je ziet andere dingen, ook zie je veranderingen. Ik ben af en toe in Deventer geweest en heb mijn ogen uitgekeken. Maar via jou zie ik iedere keer nog zoveel meer moois.
  Ik kijk uit naar de andere (niet in stukjes te gebruiken) foto's. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoor. Gewoon foto's plaatsen on de foto zelf. Gewoon gijn om te delen. Mooie opnamen maakte je. Het gekke is dat ik ook hier in Arnhem niet zo makkelijk fotografeer in de stad dan in andere steden. Vreemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zie ik weer eens wat van Deventer. Woon vlakbij maar kom er alleen voor een boodschap. Moet toch weer eens zwerven door alle straatjes. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een rijkdom, zo'n stadsmuur. ik zou daar ook niet op uitgekeken raken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je geeft een prachtig beeld van die mooie stadsmuur. Fijn om zo als wandelend dit te kunnen vastleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat mooi! Maar ik dacht meteen bij die inhammen "Stonk het daar?".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben niet speciaal gaan ruiken, maar ik geloof het niet. Ik dacht wel bij die bovenste foto aan een reuze muizenholletje.

   Verwijderen
 9. Wat een goed idee van je, deze serie! Mooie foto's, interessante plekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat erg dat ze jouw rustplekje in beslag genomen hebben, in je vorige blog. Het wordt op steeds minder plekjes rustig. Het beangstigt mij soms.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar ik heb de IJssel nog. En ik ga op zoek naar een ander plekje, het is alleen wat meer moeite doen in de stad.

   Verwijderen
 11. Om dat balkon van de 1 na onderste foto bij je woonruimte hebben, dat is toch helemaal fantastisch. Mooie foto's en een leuke nieuwe rubriek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat balkon is een stukje van het nieuwe theater dat daar gebouwd is. Jammer genoeg geen woonhuis.

   Verwijderen
 12. Ben toch dicht in je buurt geweest zo te zien..! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.