Pagina's

13 februari 2022

rafelrandjes


Ik scharrelde weer een aantal stadse details bij elkaar. Foto's van dingen die mij opvallen. Details. Dit kun je geen mooie stadsbeelden noemen. Maar het zijn wel beelden die je in elke stad kunt tegenkomen. 

Op een grauwe grijze dag - zoals onze winter er vrijwel dagelijks uitzag - springt kleur ineens enorm in het oog. Ik moest lachen om het muurtje hierboven. Het lijkt wel of iedere rechtgeaarde graffiteur er zijn/haar handtekening aan wilde toevoegen. Eigenlijk vreselijk, zo'n besmeurde muur. Maar in mijn ogen ook 'mooi van lelijkheid'.....

En er is een spuitbusartiest bezig de stad te voorzien van 'smilies'. Ik liet er al eerder eentje zien. Deze hieronder is een kleintje, die je makkelijk over het hoofd ziet.




Maar wat nou als ze je geveltuintje bezoedelen? Dan hang je er gewoon een boeddha voor!


En dit hieronder is geen uiteraard geen graffiti, maar wel opmerkelijk. 
Als je relatie 'knelt', zou je dan advies willen van deze relatietherapeut?
Fijn weekend!

15 opmerkingen:

  1. Die kleine smiley had eigenlijk geen mond nodig.. die had er al eentje in dat roostertje! :-)
    Het is inderdaad geknoei, dat ene muurtje.. en op het glasraam vind ik het helemáál niet kunnen. Maar kijk eens hoe dat trafohuisje onderaan afgebladderd is.. als de gemeente de boel laat versloffen mág het wat mij betreft wel hoor.. dan moeten ze de boel maar netjes houden. ;-)
    Dat ze zo'n muur achter zo'n geveltuintje bekladden vind ik dan weer helemaal niks.. en die boeddha helpt dan ook niet, maar ik snap de frustratie. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn allemaal achteraf plekken, hè. Niet de mooie voorkanten van winkels en panden, die keurig onderhouden worden. Ik weet ook niet zo goed waarom ik dit fotografeer. Misschien omdat de 'gladde' voorkant me gaat vervelen. En de rauwe achterkant er óók is.
      Dat bekladde pand staat leeg, dan krijg je dat. Maar dat tuintje is echt een pareltje in een achterafstraatje. Daar moeten ze afblijven.

      Verwijderen
    2. Is juist leuk om te fotograferen.. die rauwe achterkanten. Hoe vaak ik vroeger me niet verbaasd heb over de achterkanten van de huizen hier op Zuid, aan de Oranjeboomlaan, als ik met de trein naar m'n werk ging (van Dordt naar R'dam-Noord).. zulke beelden zag je in de leader van oude Engelse series als Coronationstraat en zo.. zo armoedig, dat zag je er aan de voorkant ook niet aan af. :-)

      Verwijderen
    3. Ja, vanuit de trein zie je die achterkanten, dat vind ik ook zo leuk. Al die balkonnetjes.

      Verwijderen
  2. Leuke serie, de lelijkheid is ook mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie serie! En 'lelijkheid' is overal, nodig ook om de 'mooiheid' misschien wat beter te leren waarderen. En die therapeut: nee, dank je wel. Ik keek even op de site, en de manier waarop hij beknelde koppels 'overhaalt' om samen bij hem in therapie te gaan vind ik op zijn zachtst gezegd.... nogal beknellend...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke serie, je geeft me weer een idee! want echt sommige lelijke plekken zijn echt de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die smilies vind ik wel leuk, die handtekeningen niet. Ik vind het lastig als mensen publieke gebouwen bekladden met handtekeningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De tweede foto, die bescheiden smile, zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben geen fan van die graffity maar die boedha erover vind ik grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik moet je bekennen dat ik geen fan van graffiti ben.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.