Pagina's

16 februari 2022

kwetsbaarGisteren ging ik weer eens naar de Kloostertuin. En dat was genieten. Wat eerst nog voorzichtige witte plukjes waren in het dorre bruin zijn nu grote pollen sneeuwklokjes. Als kussentjes. Ook helleborus, cyclaampjes en een narcis. 
Wat ben ik toch blij met dit stukje groen in de stad! En ik kom er nooit iemand tegen. Ja, vogels. En een kat, deze keer. Ik beschouw het bijna als mijn eigen privé achtertuin.

Ik doe verder niet veel spannende dingen. En de persco van gisteren belooft mij geen spannender perspectief. Kwetsbaren moeten zich blijven beschermen. Terwijl de goegemeente om me heen dat niet meer doet, ben ik voorzichtiger dan ooit.

Ik hoor van veel zieke mensen. En ondanks de mildere variant wil ik toch niet ziek worden. Ik heb sinds de vaccinaties meer last van een autoimmuunziekte. Meer spierpijn dan eerst. Ik schreef al eerder in september dat in overleg met de huisarts medicatie is verhoogd. Maar nu blijkt dat vanaf 1 januari die medicatie nog maar voor de helft vergoed wordt. 
Ik kreeg een rekening van mijn zorgverzekering waar ik steil van achterover sloeg. Het valt dus nu voor een deel onder 'eigen bijdrage'. Dat is wat anders dan het 'eigen risico'.

Bij toeval ontdekte ik dat er een oplossing voor is. Wat is toeval, denk ik dan. Ik hoorde dat er via deze website  een terugbetalingsregeling is. Ik kreeg het aanvraagformulier van mijn apotheek. Het loont de moeite hier eens naar te kijken als je met die eigen bijdrage te maken krijgt. 
Hier kun je vinden welke medicijnen door de zorgverzekering vergoed worden. 

Een zucht van verlichting. 
Geniet ondertussen met me mee van de Kloostertuin.

Bloeiende toverhazelaar (hamamelis).
Een poes die me vergezelde. 
En een pittoresk hoekje waar de uitgebloeide hortensia's prachtig kleuren tegen de achtergrond. Sepia moest ik aan denken. Als een oude foto.19 opmerkingen:

 1. Wat triest,dat pijn verminderen ook een financiele kwestie wordt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja.
   En ook: door zo'n rekening word je je bewust van de krankzinnige prijzen ven medicijnen. Gelukkig is er een oplossing.

   Verwijderen
 2. Het is prachtig on die tuin. En mooi dat er toch een oplossing blijkt te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deel het maar hier, voor wie er ook van kan profiteren.

   Verwijderen
 3. Ik luister nu naar Jeroen Dijsselbloem.ik vind het zo erg wat er in de verpleeghuizen is gebeurd. En...... nu lijkt het weer dat de "kwetsbaren" het zelf maar moeten zien op te lossen. Thuisblijven of zo? Het niet "dor-hout"
  gedeelte van de maatschappij kan weer naar de nachtkroegen.... hoi, hoi, hoi wat zijn we blij.
  Wat een geluk dat je die mogelijkheid vond om de kosten voor de zorg die jij nodig hebt te kunnen financieren. En wat een rare maatschappij hebben we toch dat het op de manier moet zoals jij beschrijft. Iemand voelt zich al niet lekker en dan dit soort spanning erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het begin moest ik beslissen of ik mijn knie zou laten opereren. Toen mondkapjes nog verboden waren in de thuiszorg, niet te geloven. Ik kan een boek vol schrijven over wat ik allemaal dacht van de maatregelen. En nu weer.
   Ik ben blij met die regeling maar het zijn de farmaceutische bedrijven die de terugbetaling doen. Gewoon absurd.

   Verwijderen
 4. Ja, medicijnen zijn echt achterlijk duur.. maar om dan die door eenvoudige mensen als wij te laten betalen.. logisch dat je schrok..! Ik neem toch aan dat men daar in die apotheek de mensen bewst meteen over die terugbetaalmogelijkheid informeren.. zou wel moeten!
  Laat ons liever maar genieten van je mooie foto's van de Kloostertuin.. is beter dan alle zorgen die er nu weer aankomen door het versoepelen van die regels.. dat zie ik ook helemaal nog niet zo zitten, want een hoop mensen slaan dan ook nog meteen zo door en ik zit echt niet te wachten op lui die me perse op m'n schouder willen slaan of zelfs me om m'n nek vallen in de supermarkt..! Ik hou voorlopig nog wel even afstand..!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoorde bij toeval van die regeling, niet van de apotheek. Maar de apotheek heeft wel de formulieren, en hadden mij er inderdaad op moeten wijzen, vind ik. En nu we 'de vrijheid weer terughebben' vraag ik me af hoe ik mezelf moet beschermen. Ik hoor van zo veel zieken. En hoe kom ik eruit als ik ziek word? Dus mijn isolement zal nog wel even duren, ben ik bang.

   Verwijderen
  2. Inderdaad, ineens véél besmettingen door die omikron hè.. m'n oudste én m'n jongste zus zitten nu toevallig allebei in quarantaine, zijn gelukkig niet heel erg ziek, maar waren dan ook goed gezond. Voor kwetsbare mensen is het goed waardeloos.. daar wordt alwéér, net als helemaal in het begin van de crisis, te weinig aandacht aan geschonken.

   Vreemd dat die apotheker dat niet gezegd had, zo zie je maar.. je moet in deze maatschappij echt zelfredzaam en mondig zijn.. m'n vriendin Lucretia wist dat al.. die heeft daardoor nog 12 jaar kunnen leven, omdat ze zélf steeds op zoek ging naar mogelijkheden en dat dan aankaartte, terwijl de dokters al over palliatieve zorg dachten..!

   Verwijderen
  3. Ja, veel besmettingen. Bah. En nog steeds niet voor iedereen 'een griepje'. Ben eigenlijk best wel boos, dat ik WEER mijn eigen weg moet vinden. Maar ja.

   Verwijderen
 5. Heerlijk zo'n plek, waar de natuur zijn werk doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kloostertuin is gewoon jouw privétuin zonder dat je er onderhoud aan hoeft te plegen! Dat verzacht misschien een beetje alle andere ellende.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke tuin, helemaal voor jou alleen. Daar word ik nou echt blij van. Fijn dat je die regeling ontdekte, dat geeft toch een beetje lucht hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw foto's doeen me geloven dat de lente er toch echt aankomt. Ook ik heb een verminderde weerstand door de medicatie die ik inspuit voor de reuma, ik zal voorzichtig moeten blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's prachtig zo n oude binnentuin. Ja idd wij moeten voorzichtiger zijn dan ooit. Maar toch merk ik dat ik vaker samen met bekenden ben. Het blijft oppassen. En succes met je acties om betere vergoeding te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is het toch een prachtig plekje, die Kloostertuin, en gelukkig nog vrij 'on-ontdekt'. Het voorjaar is daar duidelijker al een eind verder dan hier, waar de sneeuwklokjes al wel uitbundig bloeien, maar verder nog niets.
  En je schrijft dat je 'sinds de vaccinaties meer last hebt van een autoimmuunziekte'. Dat is een heel bekend (en naar) bijverschijnsel van de prikken ja, waar heel veel mensen zich niet van bewust zijn geweest (ook omdat er nooit over is gepraat of geschreven in de reguliere media) Ik heb het met je te doen. Wat de hinder betreft van de ziekte, en de aanvankelijke schrik om de ziektekostenrekening. Waarmee maar weer eens heel pijnlijk duidelijk wordt dat 'er' niet voor ons gezorgd wordt, dat zullen we echt allemaal voor onszelf moeten doen... Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Anuscka! Jouw verklaring voor de bijwwerking van de vaccinaties is vermoedelijk een andere dan de mijne, maar dat doet er niet toe. Het is toch mijn keuze en zou die opnieuw maken. En ja, voor jezelf zorgen, dat is ook op andere gebieden zo. En dat is niet altijd makkelijk.

   Verwijderen
 11. Wat bloeit er al veel zeg! Prachtig! Bij ons zijn het nog vooral sneeuwklokjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.