Super simpel. Super lekker.
Ik maakte het pas weer eens na een hele lange tijd.
Gado gado is een heel eenvoudig te maken Indisch gerecht.
Ingrediënten:- sperzieboontjes, 6 min. gekookt zodat ze nog knapperig zijn- taugé, de laatste minuut even meekoken, of in een zeef even kokend water overheen gieten- reepjes komkommer- ev. gesneden spitskool, 4 min. gekookt- restje gekookte aardappelen, in plakjes gesnedenIn mijn herinnering deed mijn moeder er ook gesneden rauwe andijvie bij. In plaats van de spitskool.- een hardgekookt ei (1 per persoon).Erbij:- gekookte rijst- seroendeng- gebakken uitjes- kroepoekPindasaus:- pindakaas- scheut ketjap manis- water- ev. scheutje kokosmelk- ik doe er zelf een pakje gado gado saus van Conimex bij voor de smaakVerwarmen en goed roeren.Schik de groenten en de gekookte eieren mooi op een schaal.Serveer de rijst, de bijgerechtjes en de pindasaus er apart bij, zodat ieder zelf kan nemen.
Mijn bijdrage aan: Recept van de maand. Elke tweede vrijdag van de maand. Een idee van Elizabeth.
Wat ziet dat er heerlijk uit
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenMmmm, dat ziet er heel goed uit~!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk
BeantwoordenVerwijderenJa, dat is lekker. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenLekkerrrrrrr! hou heel erg van de Indonesische keuken!
BeantwoordenVerwijderenWat een origineel recept. Lijkt me heerlijk, vooral met die aardappelen.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk ziet het eruit. In mijn opleidingstijd, Z-verpleegkundige, zat ik intern en het eten zat bij de ‘huur’ in. In de flat waar ik mijn kamer had, koketten we 1x per maand iets aparts. Ik heb toen vaak Indonesisch gekookt. Krijg er weer zin in door jouw recept. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit en klinkt ook lekker!
BeantwoordenVerwijderenLekker! En zo leuk dat het een echt familierecept is!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk, bedankt.
BeantwoordenVerwijderenJanny, ik kan niet bij jou reageren, ik weet niet waarom. Jammer want je hebt zo heerlijk recept gepost, dat ik absoluut een keer ga proberen.
VerwijderenKlinkt heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenZo leuk, het RvdM initiatief.
Ook dit recept ga ik opslaan en eens uitproberen.
Een heerlijk recept Judy, en het grappige is dat ik het in verleden
BeantwoordenVerwijderenvaak gegeten heb om dat het zo heerlijk is. Dus ben blij het hier
weer tegen te komen. Mooi ook dat het een recept van je moeder is.
ga het zeker weer een keertje maken.
Zag net jou reactie bij Janny, en dat je niet bij haar kan reageren.
Als je nu op Janny klikt, en dan aan de linkerkant klikt op Mijn Website,
dan kan je wel bij haar reageren.
Je hebt helemaal gelijk Judy, net wilde ik bij Janny reageren en nu
Verwijderenlukt het mij ook niet meer, weet ook niet wat er aan de hand is.
Nee het lukt niet. Ben even uitgelogd en weer ingelogd, maar dat maakt geen verschil. Hoop dat Janny het leest.
VerwijderenDat zie ik me wel eens maken, want ik heb het nog nooit gedaan maar het lijkt me goed te doen. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenWat een lekker recept, mijn schoonvader maakte dit regelmatig.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me een heerlijk recept, volgende week eens proberen:)
BeantwoordenVerwijderenOok ik kan ja mer genoeg niet bij Janny reageren. Groetjes Juffrouw Ooievaar
Deze staat ook nog steeds op mijn lijstje om te maken als stiefdochter met man en pubers komt om te lunchen. Zij eet geen vlees en kan niet tegen lactose en is gek op pindasaus. En ze houden van knapperige groentes
BeantwoordenVerwijderenv v v v v allemaal vinkjes
Ga dit recept beslist eens maken, we zijn gek op de Indonesische keuken. Moet wel even wachten tot ik weer in NL ben vanwege de ingrediënten.
BeantwoordenVerwijderenOeoeoeo zo lekkerrr
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit! Maar alle ingrediënten zijn ook hier niet te krijgen. groetjes, Anuscka
BeantwoordenVerwijderen