Pagina's

08 juni 2023

even koffie drinken



Ik had het een tijdje moeilijk. 
Mijn lijf geeft aan dat het tempo lager moet. En dat valt niet mee als je een Ram bent. Elk ongenoegen, groot of klein, ga ik te lijf met actie. Iets doen. Eruit wandelen bijvoorbeeld. Of een plant verpotten. Of de keuken schoonmaken. Allemaal dingen die niet zo goed gaan nu, want die leveren pijn op. Spierpijn. 
Maar op een laag pitje is van alles mogelijk. 

Want er gebeuren ook leuke dingen. Een etentje laatst. En andere leuke dingen die nog in het verschiet liggen, maar waar ik nog niet over wil bloggen. 
Ook fijn is een kopje koffie drinken in de stad. En gisteren nam ik mijn fototoestel mee. De route was niet bijzonder, die loop ik vaker. Een wandelingetje van niks. Maar er groeit en bloeit van alles in de stad, wat het extra aangenaam maakt. 




In het vrijwilligerstuintje op het Lamme van Dieseplein springt de kleur rood eruit. Klaprozen, joekels van rode rozen en een struikje rode bessen.





Een eindje verderop was paars de hoofdkleur: het perk met de rode beuk, waar de rhododendrons al bijna over hun hoogtepunt heen zijn.




Even verderop nog meer paars in potten.




En dan met een zonnetje erbij, het kan niet op.
En toen was er koffie. 


26 opmerkingen:

  1. Dat valt niet mee, overschakelen op een lager pitje. Ik weet er alles van. En dat zo'n wandeling dan wel kan, dan is dat heel fijn. En mooi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop dat het bij jou allemaal weer beter gaat, Bettie.

      Verwijderen
  2. Prachtige foto-impressie. Niks te zien van dat lagere pitje! Maar wel vervelend en sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi foto's van je ommetje. Je moet maar denken aan wat je wel kan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. prachtige foto's. Geloof me,een lager tempo kan wennen. Zeker,als je de mooie dingen blijft zien(en fotograferen)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zal ook wel wennen, maar in een hoop opzichten is het verschrikkelijk onhandig, en dat kost wel wat verwerken.

      Verwijderen
  5. Vervelend als je niet kunt wat je wilt.. gelukkig kun je nog wel wát en dat brengt afleiding. Dat pleintje was ik ook eens, toen bloeide er niet zo heel veel, maar mij viel toen toch eerder die tekst op die muur daar op.
    De rododendronbloemen komen hier al verlept open.. het is te droog voor die struiken helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik herinner me je foto van die tekst! Wat raar van je rhododendrons, het is toch zo'n nat voorjaar geweest. Jammer.

      Verwijderen
    2. De vroegbloeiende was geweldig mooi.. zóveel bloemen dat het bijna te zwaar werd voor de takken! Maar die nú open komen hebben het erg zwaar hoor.. en ik wil nooit veel sproeien.

      Verwijderen
    3. Jammer zeg. Ze zijn zo mooi.

      Verwijderen
  6. Een troostrijk wandelingetje dus. Het is een hele kunst om lichamelijke ongemakken in je leven toe te laten. Gelukkig blijf jij het mooie zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De kunst van het lummelen en lanterfanten is inderdaad niet meteen een kwaliteit die Rammen beheersen nee... lastig! Als je hoofd zoveel wil, en je lijf roept: STOP! Gelukkig kun je blijven kuieren en fotograferen door Deventer, én daar elke keer weer de mooie dingen zien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben nog aan het verwerken, voordat ik het lummelen kan noemen. Daar zit iets leuks en voorlopig vind ik het nog helemaal niet leuk.

      Verwijderen
  8. Wat ontzettend jammer dat je niet kan doen wat je wilt, zou ik ook erg lastig vinden. Gelukkig kan je genieten van je wandelingetjes en de prachtige natuur, maar het zou fijn zijn als je weer wat meer kan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook wel goed om er toch wat van te maken, Janny, gelukkig.

      Verwijderen
  9. Heel vervelend wanneer de lijf en activiteiten die je wilt doen niet samenwerken. En voordat je de goede modus gevonden hebt. En dan nog is de ene de andere dag niet. Je kunt jezelf wel ik weet niet wat doen, maar helpt niets. Maar gelukkig zat er weer een wandeling naar een koffieadresje in en het leverde mooie plaatjes op. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met een stapje terug is er nog altijd genoeg te beleven.

      Verwijderen
  10. Niet kunnen doen wat je zou willen doen is gewoon vervelend, ontmoedigend zo nu en dan. Goed dat je toch telkens weer uit dat dal komt en verder gaat. Want het leven kan ook mooi zijn, dat is aan je foto's wel te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb grote bewondering voor wat je allemaal doet, Marthy!

      Verwijderen
  11. Leuk te weten dat je Ram bent. Twee van mijn vriendinnen zijn dat ook. Ogenschijnlijk lijk ik als Maagd met als ascendent Steenbok en Waterman weinig te hebben van de Ram. Maar........... ik heb Maan in Aries in het derde huis. Dit maakt dat ik ineens ........ uit het niets.... in vuur en vlam kan staan.

    ja, moeilijk voor een Ram om rustiger aan te doen. Vervelend ook, tegen gehouden te worden, terwijl je vooruit wilt. Sterkte hiermee, Judy.

    Heerlijke wandeling weer, mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, Geri! Ja, dan kijken ze alleen maar naar de Zon in een teken, en dan oordelen ze dat je niet met elkaar matcht. Maar gelukkig hebben we nog meer planeten dan alleen de Zon. En dan zijn er vaak veel meer herkenningspunten.

      Verwijderen
  12. Fijn dat het kon, even buiten de deur!
    En wat een mooie dingen zijn er te zien hè, zon er bij, dan lijkt alles nieuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi hoi, leuke blog! Ik geniet van jouw foto’s en verhaaltjes er bij. Leuk dat je naar de koffieplek wandelt waar wij elkaar soms treffen! Fijne dagen nog gewenst en ik zie altijd uit naar je foto’s. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties... hartstikke welkom!
Ze worden gemodereerd om spam te voorkomen.